Český prezident: Čo robiť s Rusmi v Európe? Sledovať ich!
15 | 06 | 2023 I Milan Laca

Prezident Českej republiky sa domnieva, že všetkých Rusov žijúcich v Európe by mali pozorne sledovať špeciálne služby.

Český prezident Petr Pavel sa domnieva, že západné spravodajské služby by mali „oveľa pozornejšie ako doteraz“ monitorovať všetkých Rusov žijúcich v Európe.

Ako v Amerike!

V  rozhovore pre Rádio Liberty uviedol ako príklad skúsenosť so špionážou Japoncov v USA počas druhej svetovej vojny. "Domnievam sa, že tak ako v prípade množstva svetových konfliktov v minulosti, aj počas prebiehajúcej vojny, by bezpečnostné opatrenia pre ruských občanov mali byť prísnejšie ako v normálnych časoch. Môže mi byť týchto ľudí ľúto, ale zároveň, ak sa pozrieme späť do obdobia, keď sa začala druhá svetová vojna, tak aj celá japonská populácia, žijúca v Spojených štátoch, bola pod prísnym dohľadom. To je len cena vojny,“ povedal prezident Pavel.

Český politik: Anglosaská hegemónia dostáva trhliny (VIDEO)
Francúzske médiá prišli so zaujímavou správou – prezident Emmanuel Macron požiadal juhoafrického prezidenta Cyrila Ramphosu o pozvanie na samite krajín BRICS, ktorý sa má uskutočniť v auguste. Správu nepotvrdil ani Elyzejský palác, o žiadosti... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Eka Balašková

A čo ďalej, tábory?

V Spojených štátoch bolo začiatkom roku 1942 násilne premiestnených 120 tisíc Japoncov zo západného pobrežia a internovaných do koncentračných táborov. O štyridsaťšesť rokov neskôr, v roku 1988, americká vláda vydala formálne ospravedlnenie za internáciu z dôvodu „rasizmu, nie vojenskej nevyhnutnosti“. Každému internovanému Japoncovi, ktorý prežil do roku 1988, americká vláda zaplatila 20 tisíc dolárov.

A ešte...

Predtým, v tom istom rozhovore, český prezident  Pavel povedal, že súčasné nepriateľské akcie vedené ukrajinskou armádou sú len prípravnou fázou na protiofenzívu, ktorá ešte len príde. Pavel sa zároveň domnieva, že Ukrajina by mala využiť „okno príležitosti“ a do konca roku 2023 vykonať úspešnú protiofenzívu. V opačnom prípade sa ďalšia príležitosť objaví až na jar 2024. Prijal tiež malé dievča, ukrajinskú utečenku Polinu z Korostenu, ktorú šikanovali v českej škole.

Kde je šéf ukrajinskej rozviedky?
Šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Budanov je vážne zranený. Šéf ukrajinskej spravodajskej služby Budanov sa vážne zranil pri útoku na veliteľstvo v Kyjeve. Otázniky Riaditeľ rozviedky Ministerstva obrany... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik