BRIEF: Vo Vrbovom evakuovali školu, žiak sa vyhrážal jej odpálením (AKTULIZOVANÉ)
15 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Vo Vrbovom v okrese Piešťany evakuovali školu. Žiak sa vyhrážal jej odpálením. Na mieste zasahuje polícia, ktorá školu a jej okolie uzatvorila. Smerujú tam aj pyrotechnici a psovodi. Žiak sa ku konaniu priznal. Polícia s ním aktuálne realizuje potrebné procesné úkony. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Trnave.

Incident sa stal na Gymnáziu Jána Baltazára Magina vo Vrbovom. Jeho riaditeľka Henrieta Gromanová nateraz informácie neposkytuje. "Bližšie informácie poskytneme verejnosti ihneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí," uvádza polícia.

Zriaďovateľom školy je Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Riaditeľ odboru školstva Stanislav Pravda pre TASR uviedol, že uloženie bomby sa v objekte podľa jeho informácií nepotvrdilo. "Komunikujeme s vedením školy od začiatku, poskytujeme súčinnosť do maximálnej možnej miery," uviedol.
TTSK, ako doplnil, priebežne spolupracuje s riaditeľmi škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti v oblasti prevencie podobných incidentov. "Úlohou vedení škôl je potom distribuovať poznatky k študentom," povedal.
 

Je letectvo NATO pripravené na inváziu do Ruska?
V Nemecku sa začalo cvičenie Air Defender 2023. Zúčastňuje sa na ňom asi 250 vojenských lietadiel rôznych typov a 10 tisíc vojakov. Preto sú vojenské vzdušné manévre označované za najväčšie v dejinách NATO. Severoatlantická aliancia síce nie je... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik