Žraloky zmenili správanie a idú po turistoch kúsok od brehu. V Egypte panuje strach.
14 | 06 | 2023 I Ivan Mihale

Po nedávnom brutálnom útoku žraloka na ruského turistu v obľúbenom egyptskom letovisku Hurghada je nálada medzi ľuďmi stále pochmúrna. Napriek varovaniam odborníkov a zákazu kúpania, ktorý platil len dva dni, sa turisti opäť vracajú na pláže.

Hoci je teraz kúpanie bezpečné, vyššie riziko stále pretrváva. Zrejme túžba turistov čo najlepšie si užiť pobyt je väčšia ako strach z možného útoku.

Psychológovia sa domnievajú, že ľudia majú tendenciu veriť, že sa im nič podobné nestane. Žiaľ, toto presvedčenie zdieľajú aj tí, ktorí sa v minulosti stali obeťami brutálnych útokov. Je nevyhnutné uvedomiť si, že táto situácia je skutočne desivá.

ÚTOK ŽRALOKA NA ČLOVEKA v EGYPTE! Video len pre silné povahy!
Žralok v obľúbenej dovolenkovej destinácii, egyptskej Hurghade napadol človeka a zabil ho. Desivé video z útoku natočili návštevníci pláže. Žralok muža zabil práve pred ich očami. UPOZORŇUJEME, ŽE VIDEO JE VHODNÉ IBA PRE SILNÉ POVAHY! Hotely v... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nad Hurghadou a ďalšími egyptskými letoviskami visí otáznik, pretože je jasné, že sa tu niečo deje. Podľa odborníkov sa správanie žralokov v posledných rokoch zmenilo, čo súvisí s postupným obsadzovaním pobrežia ľuďmi.

Odborník na žraloky Richard Jaroňek upozorňuje, že žraloky nežijú len v hlbokých vodách, ale majú svoje teritóriá aj v plytších vodách pri pobreží, kde sa ľudia často kúpu. Dodržiavanie základných pravidiel je nevyhnutné.

Je takmer nemožné zistiť, čo sa vlastne deje pod hladinou. Podľa odborníkov nás žraloky často pozorujú bez toho, aby sme si to uvedomovali.

Pri plávaní je teda možné, že žraloky sú nablízku, dokonca aj pod plávajúcimi ľuďmi. Je zarážajúce, že žraloky si za svoje obete vyberajú väčšinou turistov, hoci v tých istých vodách sa kúpu aj miestni Egypťania.

Tento jav môže byť spôsobený tým, že turisti často nedodržiavajú základné pravidlá, ktoré by mal každý poznať. Jedným z najdôležitejších je vyhýbať sa kúpaniu za úsvitu alebo pri západe slnka, keď sú žraloky najaktívnejšie.

„DEBILIZ*CIA NÁRODA!“ Slovenský spisovateľ spôsobil mediálne šialenstvo! Poviem vám pravdu o médiách…
„DEBILIZÁCIA“ NARODA! Úprimné slová Slovenského spisovateľa rozpútali vlnu emócii. Spisovateľ spisovateľ Anton Lauček sa vyjadril k téme, o ktorej mainstremové média nechcú počuť ani slovo. „Debilizácia“ národa Aj vy zostanete v rozpakoch a... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik