Zbrojovky "na štart"!
14 | 06 | 2023 I Milan Laca

Ministri krajín NATO budú s najväčšími obrannými spoločnosťami diskutovať o zvýšení výroby.

Ministri obrany krajín NATO sa stretnú so šéfmi 25 najväčších západných zbrojárskych spoločností. Budú pokračovať  v úsilí o zvýšenie výroby munície. Informuje „ Európska pravda “.

Podpora pre Kyjev

Podľa diplomatov a zdrojov z obranného priemyslu, tento krok odráža záujem NATO o účasť na diskusiách o obrannom priemysle. Západné krajiny hľadajú spôsoby, ako pokračovať vo vojenskej podpore pre Ukrajinu a dopĺňať aj vlastné zásoby. Skúmajú, ako ďalej posielať Ukrajine toľko potrebné vojenské vybavenie. Vlády žiadajú obranné spoločnosti, aby zvýšili výrobu, zatiaľ čo spoločnosti žiadajú jasné dlhodobé záruky odbytu, ktoré by ospravedlnili investície do nových výrobných zariadení, dodávateľských reťazcov a personálu.

Kyjev chystá prekvapenie?
Hlavným tromfom ešte nehrali. Prečo ozbrojené sily Ukrajiny postupujú polovičato. Ozbrojené sily Ukrajiny dodržiavajú počas ofenzívy určité taktické rozhodnutia, ktoré musia brať do úvahy ruské ozbrojené sily. Bude prekvapenie? K tomuto záveru... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Milan Laca

Ďalší nový plán

NATO zvažuje možnosť vytvorenia nového Akčného plánu v oblasti obrannej výroby, na určenie investičných cieľov a signálov dopytu po produktoch priemyslu zo strany členských krajín Aliancie. Medzi zástupcami obranného priemyslu existuje nádej, že toto stretnutie bude krokom vpred v práci na budúcom akčnom pláne. Ako však zdroj uviedol, oficiálny program stretnutia ešte nezverejnili a neočakávajú sa konkrétne výsledky. Medzi pozvanými sú najmä vysokí funkcionári a manažéri spoločností, ktoré vyrábajú rôzne druhy munície, ako sú granáty a rakety. Z európskeho obranného priemyslu pozvali belgický FN Herstal, francúzsko-taliansky MBDA, fínsku Patriu, nemecký Rheinmetall, nórsky Nammo, KNDS – spojenie nemeckého KMW a francúzskeho Nexter, taliansky Leonardo, turecký Roketsan. Očakáva sa aj účasť predstaviteľov niektorých priemyselných odvetví z východného krídla NATO, ako je bulharský „Arsenal“ a „československá skupina“ so sídlom v Prahe.

Celá plejáda ďalších 

Z USA by mali byť prítomné spoločnosti Raytheon Technologies a Lockheed Martin, ktoré vyrábajú raketové systémy Javelin, HIMARS a Patriot, dodávané ukrajinským ozbrojeným silám. Na zozname pozvaných spoločností budú aj výrobcovia dronov, ako turecký Baykar a portugalský Tekever, ako aj britský BAE Systems, rumunský Romarm, chorvátsky výrobca bojových tankov Đuro Đaković Grupa, estónska Milrem Robotics a belgický Thales.

USA šípia hrozbu a protestujú
Rusko a Irán čoraz viac prehlbujú obranné partnerstvo. Americký Biely dom vyhlásil, že Rusko zrejme prehlbuje svoju obrannú spoluprácu s Iránom a dostalo stovky bezpilotných lietadiel, ktoré používa na útoky proti Ukrajine. Vyhlásil to to... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik