Sulík o Ficovi tak, že Matovičťa asi šľak trafí
14 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Saska síce zmenila vizáž a jej predseda má ambíciu predčasné voľby vyhrať, prieskumy preferencií hovoria skôr o boji o udržanie sa v parlamente. Ak by bola jeho strana pri zostavovaní vlády, jeho ambíciou by nebolo premiérske kreslo. Tvrdí Richard Sulík.

Ak by sa Saska dostala do vlády, na čo je ako jediná, podľa jeho slov, pripravená; Sulík by rád pokračoval v kresle ministra hospodárstva, no strana má „zálusk“ aj na rezorty zdravotníctva, školstva či spravodlivosti. Za najlepšieho premiéra Sulík považuje Dzurindu a prezradil tiež, kto nie sú koaliční partneri pre Sasku. Tiež je presvedčený, že slovenská spoločnosť je zrelá na dekriminalizáciu marihuany. Sasku ale Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) považuje za falošnú.

Vysoké ambície

„Mojou ambíciou je po voľbách pokračovať na ministerstve hospodárstva,“ prezradil Richard Sulík podľa ktorého jediná strana pripravená na víťazstvo vo voľbách je Saska. Preferencie si však uvedomuje a preto víťazov netipuje – treba sa nechať prekvapiť.

„Na úspešné spravovanie krajiny totiž potrebujte ľudí, riešenia, skúsenosti a to všetko bez korupčných káuz. Dohromady spĺňa všetky zmienené podmienky jedine Saska,“myslí si Sulík, ktorého ambíciou sú pre jeho stranu ministerstvá zdravotníctva, spravodlivosti a školstva. Pre zdravotníctvo už predstavili svojho nominanta, ktorým má byť Tomáš Szalay, o školstve či spravodlivosti sa dá len logicky domnievať.

ANALÝZA: Kto sa môže tešiť a komu hrozí fiasko vo voľbách?
Zostávajú už len dva dni do vyhlásenia volieb a v príbuzných táboroch vzniká tlak na spájanie strán, ktoré sú dnes pod hranicou zvoliteľnosti. Vyveštiť, ako predčasné voľby môžu dopadnúť sa pokúsil už aj expremiér a líder OĽaNO Igor Matovič, my vám... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Najlepší a najhorší

Ak by sa Richard Sulík stal premiérom, určite by sa nevyhol otázke, koho zo svojich predchodcov považuje za najlepšieho a koho za najhoršieho.

„Najlepším bol Mikuláš Dzurinda a najhorším Igor Matovič. Dokonca aj za vlády Fica - hoci tu korupcia zažila nevídaný rozmach - bola po "remeselnej" stránke naša krajina spravovaná menej chaoticky, než za Matoviča,“ konštatuje Sulík.

S kým áno a s kým nie

Zo spolupráce so Saskou Richard Sulík kategoricky vylúčil SNS, Republiku, Smer a ĽSNS, ostatné podľa neho ukáže čas. Upozornil tiež, že Saska OĽaNO nevylučuje: „No s Matovičom vo vláde už sedieť nebudem,“ dodal, pričom kampaň nechce stavať na vymedzovaní sa voči iným stranám.

Dekriminalizácia marihuany

Téma legalizácie „trávy“ sa so Sulíkovou stranou ťahá od jej vzniku. Hoci to nie je priorita Sulík je presvedčený, že slovenská spoločnosť je na tento krok zrelá.

„Marihuana pre nás nebude kardinálnou témou, ale myslím si, že ani byť nemusí. Som presvedčený, že budúce zloženie nie len koalície, ale aj parlamentu, už bude v prospech jej dekriminalizácie,“uzatvára Sulík.

Matúš Šutaj Eštok: FALOŠ SASKY JE BEZHRANIČNÁ! (VIDEO)
Heslo SaS „Meníme hru“ je pravdivé, lebo ju menia trikrát do týždňa – ale ich faloš je neskutočná. Skonštatoval to nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na sociálnej sieti. V dueli pre Nový čas sa stretol s exministerkou spravodlivosti... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Bezhraničná faloš Sasky

Podľa Matúša Šutaja Eštoka SaS na jednej strane dookola rozpráva, aké je Igor Matovič zlo a ako ho treba z politiky odstrániť – a na druhej strane sa s tým Matovičom dohodnú, že voľby budú takmer rok po páde vlády.

"A Richard Sulík ešte povie – aspoň ľudia uvidia, čo je ten Matovič zač. Bravó, pán Sulík, bravó SaSka, toto je teda naozaj „zdravý rozum“ v priamom prenose," nechápe manažér Hlasu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme