Pozvánka od Čarnogurského na verejné zhromaždenie. Kde a kedy?
14 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Príďte, pozývajte na stredu 21. júna o 17. hodine do Bratislavy na námestie SNP,  na verejné zhromaždenie proti cudzím vojenským základniam na Slovensku. Prehovoria zaujímaví rečníci, sľubuje Ján Čarnogurský.

Čarnogurský svoje tvrdenie, že táto vláda nemá na to, aby vládla Slovensku, rozširuje na niekoľko vlád za ostatné roky. Z celého hodnotenia však niekdajší disident nevynecháva ani prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorej okrem iného vyčíta aj podpis „obrannej“ dohody s USA. Ako niekdajší premiér je Čarnogurský presvedčený, že jediným riešením je, že Slovensko si začne pomáhať samo a začne ochranou pred cudzími vojskami.

Posledná kvapka

Čarnogurský vyčíta Ivanovi Šimkovi, prezidentkinmu ministrovi vnútra zdržanie sa pri hlasovaní v Luxemburgu o prerozdeľovaní migrantov, no upozorňuje, že to začalo už dávno a rozhodne nie len v tejto jednej oblasti.

Nevyšlo, skúšajú znova: Takto vyzerali predvolebné sľuby politikov z kampane roku 2020
Politikov vidieť v uliciach. Či už na plagátoch, alebo reálne – deťom rozdávajú zmrzlinu, robia si „selfíčka“ pred kultúrnymi domami v regiónoch, píšu kuchárske knihy, rozdávajú podpiskarty... A všeličo sľubujú. Zatiaľ len opatrne, ale oficiálna... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Hazardy so zdravím

Na začiatku tohto „putovania“ bol podľa Čarnogurského Igor Matovič a jeho slávnostná tlačovka na košickom letisku, keď doviezol proticovidovú vakcínu Sputnik V.

„Slniečkárske médiá spustili proti nemu kampaň až musel odstúpiť z postu predsedu vlády. Odstúpiť „musel“ aj minister zdravotníctva Marek Krajčí, ale ten pred odstúpením neudelil výnimku  na používanie Sputnika, keďže táto vakcína nebola na Slovensku zapísaná ako schválený liek. Udelenie výnimky bolo v Krajčího právomoci. Sám nakoniec nemohol pokračovať,“ konštatuje Čarnogurský.

FB, Dávid Grznár pre HD | Krajčího vo funkcii ministra zdravotníctva striedal Lengvarský

Po Krajčím prichádza Lengvarský, ktorému Čarnogurský vyčíta, že v posledný deň vo funkcii podpísal zjednodušenie tranzície (chirurgická zmena pohlavia, pozn. red.), čo mal Eduard Heger, ako predseda vlády a „veľký katolík“ stopnúť, no nemal na to odvahu.

„Nastúpila prezidentská dočasná vláda Ľudovíta Ódora a tá plánuje povoliť chemické ukončenie tehotenstva po zistení jeho začiatku,“ s nevôľou vyratúva Čarnogurský.

Zbrojenie, zbrojenie, zbrojenie

Čarnogurský pripomína, že ešte aj tesne pred voľbami v roku 2020 ako Matovič, tak aj Naď (vtedy OĽaNO) sľubovali, že Slovensko nebude na Ukrajinu dodávať zbrane. Lenže po volebnom víťazstve a po začiatku otvoreného konfliktu Naď daroval Ukrajine nie len protiraketový systém S-300, ale aj MIGy a klamstvá Naďa pokračovali.

„Sľuboval, že je dohodnuté, že Nemci nám poskytnú protiraketové zbrane. Na pár mesiacov nám poskytli americký Patriot, ale už si ho vzali späť. Aj Zuzana Čaputová sa nedávno vyjadrila, že naša vzdušná obrana nie je zabezpečená,“konštatuje Čarnogurský.

V súvislosti s americkými vojakmi niekdajší politik pripomína súhlas prezidentky a ministra Naďa s „posilnením východného krídla NATO“, ktoré zatiaľ prinieslo incidenty opitých amerických vojakov, ktorých nakoniec aj tak prepustili.

Drahí migranti a prezidentkin minister vnútra

Čarnogurský pripomína, že v politike sa Ivan Šimko pohybuje už viac, ako 30 rokov. Upozorňuje na jeho zatiaľ posledné hlasovanie, kde hlasoval v rozpore s Maďarskom a Poľskom, ktoré EÚ chceli pred migrantmi chrániť.

„Nie je známe, že by Šimka k zdržaniu sa hlasovania zaväzovalo vládne rozhodnutie. Maďarsko a Poľsko, aj keď sú medzi nimi hlboké rozdiely v politike, dokázali spolu hlasovať proti Európskej komisii. Hlasovali v súlade so svojimi národnými záujmami. Ivan Šimko to nedokáže,“prejavuje nespokojnosť Čarnogurský, ktorému sa nepáči ani fakt, že za neprijatie jedného migranta bude SR draho platiť.

Silná kritika na Ódorove PVV. Našli sa aj sympatizanti
Poslanci Sme rodina sa zdržia pri hlasovaní o programovom vyhlásení vlády (PVV) premiéra Ľudovíta Ódora. Dôvodom je, že v návrhu predloženom do Národnej rady (NR) SR nevidia konkrétne opatrenia na pomoc ľuďom s vysokými cenami. V rámci rozpravy k... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Nešetrí ani Čaputovú

„Čaputová pred zvolením za prezidentku sľubovala, že „obrannú dohodu s USA nepodpíše. Urobila tak rýchlo po zvolení,“ pripomína Čarnogurský a pripisuje jej na vrub všetky vyššie spomínané „hriechy“ niekdajších i súčasných ministrov, pod ktorými figuruje aj jej podpis.

Eduard Heger a Zuzana Čaputová, foto: FB/Eduard Chmelár

„Vlády a ministri nemajú na to, aby vládli Slovensku. Takto len zničia Slovensko, aké sme zdedili po predkoch,“ hnevá sa niekdajší predseda vlády.

Čo s tým

„Slovenské stanovisko ku krízam okolo nás môže byť jednoduché. V Sýrii vykonáva vládu zákonne zvolený prezident, naviac víťaz – s ruskou pomocou – nad teroristickým islamským štátom. Jeho vláda si zasluhuje podporu a nie americké imperialistické sankcie, ku ktorým sa EÚ vazalsky pripojila. Žiadnych sýrskych utečencov Európa nemá mať. Irackú vojnu vyvolali Američania sprostým klamstvom. Utečencov z Iraku vyhnali surovým vedením vojny – kobercovým bombardovaním miest. O utečencov z Iraku nech sa v prvom rade postarajú Američania, EÚ môže pomáhať. Vojna na Ukrajine nie je našou vojnou a máme Ukrajine len humanitárnu pomoc, požadovanú inú. Máme prijímať ukrajinských utečencov, sú nám kultúrne blízke Slovania. Podieľajme sa na pomoci utečencom, ktorých vyhnalo z domova pod vplyvom klimatických zmien,“ presviedča nás Čarnogurský v oblasti utečeneckej krízy. Najviac si však podľa neho pomôžeme tým, že si Slovensko udržíme slobodné a bez cudzích armád. A práve preto tá pozvánka.

VK / Ján Čarnogurský

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme