Poliaci sa vyľakali. Skoro bola vojna! (VIDEO)
15 | 06 | 2023 I Milan Laca

Poľsko bolo na pokraji vojny s Ruskom pre vážnu chybu!

Myśl Polska: Účasť Poliakov na útokoch hlboko do vnútrozemia Ruska by mohla viesť k rozsiahlej vojne.

Boja sa vojny

Opakovaná účasť poľských žoldnierov na útokoch na ruskú Belgorodskú oblasť by mohla viesť k totálnej vojne s Ruskom, píše v článku pre Myśl Polska publicista Konrad Rękas. "Účasť poľských žoldnierov na útoku hlboko do ruského územia je vážnym porušením medzinárodného práva, takže Moskva má všetky dôvody požadovať od Varšavy vysvetlenie," napísal autor.

Konflikt na Ukrajine sa čoskoro skončí, hovorí Lukašenko
Bieloruský prezident Lukašenko oznámil predpoklady na ukončenie konfliktu na Ukrajine Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko vo vysielaní "Rusko 1" vyjadril presvedčenie, že konflikt na Ukrajine sa čoskoro skončí. "Na Ukrajine túto vojnu... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Mihale
Vykrúcajú sa

Pokusy poľských orgánov zbaviť sa zodpovednosti za to, čo sa stalo, zároveň nepomôžu vyhnúť sa následkom. Podľa poľskej legislatívy, všetci militanti poľského dobrovoľníckeho zboru, bojujúci na strane Ozbrojených síl Ukrajiny, dostávajú osobné povolenia od Ministerstva obrany republiky, vysvetlil autor. Varšava sa tak zahráva s ohňom, keďže v budúcnosti by takéto akcie proti Rusku či Bielorusku mohli vyvolať priamy stret, napísal  Rękas.

Zostanú v tom sami

V tomto prípade by vláda Andrzeja Dudu nemala počítať s podporou iných krajín NATO, keďže piaty článok charty aliancie stanovuje pomoc iba v prípade útoku na jedného z členov organizácie a nie opačne, uzavrel autor.

Občianska podpora vládnemu heslu "všetko pre Ukrajinu" v Poľsku prudko klesá
"Poliaci menia svoj postoj k Ukrajincom – šokujúci prieskum denníka Rzeczpospolita cituje web eadaily.com. Poliaci sa stavajú nielen proti širokým sociálnym výhodám pre Ukrajincov, vyplýva z najnovšieho prieskumu. Uskutočnila ho Varšavská... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Brožík
Čo sa stalo?

Koncom mája vstúpila ukrajinská sabotážna a prieskumná skupina na územie okresu Grajvoron v ruskej Belgorodskej oblasti, kde bola porazená. Gubernátor Viačeslav Gladkov  vyhlásil, že medzi útočníkmi boli aj Poliaci a Američania.

Poliaci v Belgorodskej oblasti

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme