Ochranári odchytili medveďa na cintoríne v Ružomberku, následne ho usmrtili
14 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR v noci na stredu na cintoríne v Ružomberku odchytil a následne za asistencie veterinára usmrtil jedinca medveďa hnedého. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.

"Išlo o štvorročného samca s hmotnosťou 107 kilogramov," konkretizovala ružomberská radnica.

Ochranári zistili v areáli mestského cintorína pohyb najmenej štyroch medveďov. Lákať ich tam má pravdepodobne prímes bravčového alebo hovädzieho loja vo sviečkach. Mesto koncom minulého týždňa informovalo, že medvede na cintoríne a okolí chce zásahový tím nasledujúce dva týždne postupne odchytávať a usmrtiť.
Cintorín, ktorý bol doposiaľ prístupný nepretržite, je od 19.00 h do 8.00 h pre verejnosť uzatvorený. Radnica vyzvala obyvateľov, aby tam až do odvolania nezapaľovali sviece.

RAMMSTEIN prichádza! Ošiaľ, chaos, ZATVORENÉ školy a desiatky POLICAJTOV na nohách: TOTO by ste mali vedieť
Ošiaľ a chaos. Aj tak by sa dala nazvať dnešná situácia v Trenčíne. Už večer totiž vypukne koncertné šialenstvo skupiny Rammstein na trenčianskom letisku. Koncert pre 40-tisíc ľudí je pre samotné mesto zaťažkávajúcou skúškou. Na akciu je nasadených... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme