MO SR vyhodilo 500.000 eur! Takto príkladne sa šafári s peniazmi daňových poplatníkov
14 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Ministerstvo obrany (MO) SR rozdelilo sumu 500.000 eur pre 63 projektov súvisiacich s témou obrany a bezpečnosti štátu. O dotáciu sa uchádzalo 149 žiadateľov. O podporu mohli požiadať občianske združenia, nadácie, neinvestičné fondy a neziskové organizácie, ako aj mestá a obce. TASR o tom informoval komunikačný odbor MO SR.

"Naším cieľom bolo opäť podporiť zmysluplné projekty, ktoré budú mať prínos aj pre širšiu spoločnosť - či už zvýšia informovanosť o dôležitosti podpory obrany, bezpečnosti a prioritách rezortu obrany, ale tiež posilnia povedomie o celospoločenskom význame Ozbrojených síl SR," priblížil minister obrany Martin Sklenár.

Budeme informovaní

Medzi podporenými projektmi sú vzdelávacie aktivity, športové, kultúrne, ale tiež rôzne spoločenské podujatia zamerané prioritne na budovanie moderného vlastenectva, informovanie o NATO a Európskej únii, na prezentáciu Ozbrojených síl SR, ale aj projekty venujúce sa ochrane historického a kultúrneho dedičstva, zacielené na vojenské dejiny. Podporené subjekty musia všetky aktivity zrealizovať do konca roka 2023.
Vyhodnotenie projektov je zverejnené na webovom sídle ministerstva obrany.

HNUS! Šéf slovenskej pobočky Nadácie otvorenej spoločnosti chce, aby Soros dostal štátne vyznamenania
Americký miliardár a finančný spekulant George Soros má podľa riaditeľa Nadácie otvorenej spoločnosti Fedora Blaščáka obrovské zásluhy za slovenskú demokraciu. „Soros ako osoba na Slovensku nie je dostatočne atraktívny na to, aby to preniklo... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme