Demokratické a nedemokratické sily
14 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Každý polodiktátorský niktoš sa tu nazýva demokratický. Čím viac smrdí nedemokraciou, tým viac zdôrazňuje svoju demokratickosť. Ako keď si psík upustí a celý sa udivene pozerá, to ja nie, vážne ja? Čo si o mne myslíte – a potom sa presunie niekam inam, kde to menej smrdí. Presne to isté nám tu trápne predvádzajú prezlečení „demokrati“ od Matovičovcov a iných, ktorí zrazu odsudzujú Matovičov populizmus a iných populizmus.

Nikto sa nedokáže zhovädiť viac, ako antidemokrat, despota, diktátor, populista a kariérista, ten, kto sám seba nazve Demokratom s veľkým D. Sám seba a ako inak, následne sa zas vnucuje všetkým navôkol. Mýlia sa však v jednom – Matovič a jeho pluky Igorove, to neboli populisti, to boli popapulisti. Každému, kto mylel inak, dali proste – nateraz iba slovne - „po papuli“. Viď napríklad ich Naď, „prekypujúci“ spoločenským bontónom a vybraným taktom. Presne to isté mainstream. „My sme demokrati a zvyšok je luza“. To isté progresívci - „my sme najmúdrejší, najeuropskejší a zvyšok sú putlerovci“. To isté prezidentka „všetci sú blázni, iba ja som lietadlo“. Ak je Naď či Heger, dlhoročná to Matovičova barlička demokrat, ja som iluminát alebo Jedi Master. 

My a "to ostatné nič"

Tak nejak mi znie v ušiach, keď počujem od niekoho, ako sa sám seba vyhlasuje za demokrata, najmä po tom, čo tu takmer všetko nedemokraticky až doslova zločinne páchal od posledných volieb. Je tak nesmierne demokratické flákať sa zo strany do strany iba pre udržanie si šance, akej takej, zvoliteľnosti aj po ďalších voľbách. Je tak nesmierne demokratické nechať vládnuť v rámci strany chorého človeka a neodstrániť ho, radšej si založiť vlastnú. Je tak demokratické vládnuť národu napriek jeho väčšinovej nevôli. Alebo – zo stranmy mainstreamu – je predsa tak demokratické vnucovať všetkým tie jedine správne ideológie a presadzovať zakazovanie slobody prejavu a názorov. Je naozaj demokratické presadzovať podporovať cudzie záujmy v štáte na úkor tých národných. Je hodné veľkých mysliteľov bez zapochybovania vyhlásiť o sebe, ja som demokrat a všetci ostatní sú nedemokrati. A z kedysi demokratického štátu robiť otrockú kolóniu.

Neverte im

Neverte populistickým cirkusákom, ktorí si navliekli mundúr demokracie. Neverte kulisákom, ktorí si na pódium vystrčili prezidentku. Neverte prezidentke a jej citlivej vnímavosti. Vníma totiž iba to, keď jej niekto z jej donášačov donesie nejaké udanie na každého, kto odmieta jej nenárodnú a protimierovú politiku. Neverte úsmevu Matoviča, je to pohľad kobry. Neverte milučkému vzhľadu Hegera. Kto podrazí vlastných, podrazákom zostane. Neverte skrachovancom, pre ktorých je stranícky výťah do politiky obživou na najbližšie štyri roky. Nič viac, nič menej – vy ste im úplne, ale naozaj úplne šum a fuk aj s celým Slovenskom. Vidíte, ako dopadli predvolebné lži ich predchodcov z roku 2020!

Každý má právo na svoj názor

A kto to právo upiera, dokonca pod zámienkou demokracie, rozhodne je všetkým možným, ale určite nie Demokratom. A môže sa za demokrata vydávať koľko chce, nikdy ním nebol a ani nebude. Demokracia nie je vec vyhlásení, demokracia je reč činov. Nečinnosti, ktorá ničila naše životné podmienky, sme zo strany samozvaných „demokratov“ videli už vrchovato. Boli schopní makať iba vtedy, ak išlo o ich stranícke a dokonca až osobné témy a záujmy. Pracovať pre ľudí? Vidíte, ako dopadla strana, ktorá si tú lož dala hneď do názvu – zmizla, neexistuje, iba s jedinou šéfkou ako výkričníkom neschiopnosti, večným mementom hlúposti! A teraz tí, ktorí sponzorovali tento pokus na ˇľuďoch, sponzorujú zas tých „pokrokových“, progresívnych. Nejde o nič iné, ako o moc, ale tentoraz zas trochu inak získanú. O nás, o ľudí, o demokraciu pre nás, pre náš štát, tu z pohľadu týchto kádrovákov vôbec nejde.

P.S.

„Keď je zle, nenadávajte na demokraciu, ale na neschopných demokratov.“ 

(Neznámy autor.)

„DEBILIZ*CIA NÁRODA!“ Slovenský spisovateľ spôsobil mediálne šialenstvo! Poviem vám pravdu o médiách…
„DEBILIZÁCIA“ NARODA! Úprimné slová Slovenského spisovateľa rozpútali vlnu emócii. Spisovateľ spisovateľ Anton Lauček sa vyjadril k téme, o ktorej mainstremové média nechcú počuť ani slovo. „Debilizácia“ národa Aj vy zostanete v rozpakoch a... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme