Politológ: Mainstreamoví novinári sú už len DRŽIAKY NA MIKROFÓNY! (VIDEO)
15 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Politológ a historik Eduard Chmelár tentokrát hovorí, že úroveň žurnalistiky klesla. Dokonca rozumie faktu, že práve novinár bude jedno z povolaní, v ktorom časom človeka nahradí umelá inteligencia.

Chmelár pritom popri mainstreamových médiách hodnotí aj vystúpenie a vystupovanie Petra Pellegriniho, ktorý v diskusii v spravodajskej TV skonštatoval, že politikovi na prezentáciu musí stačiť mainstream. Chmelár preto hovorí, že Pellegrini zrejme nepozná prácu slovenských médií a pripomína, že tie, keď ho prestanú potrebovať, pokojne „hodia cez palubu“. Sám pritom nechce moralizovať a kastovať, čo je cesta práve k obmedzovaniu slobody prejavu.

Pellegriniho sloboda prejavu

Toto je ďalšia, hoci kontraproduktívna vec, v ktorej sa Peter Pellegrini chce odlíšiť od Roberta Fica. V relácii Téma dňa na televízii ta3 totiž prehlásil, že každému, kto sa chce angažovať v politike musí stačiť štvorica televízií, ktoré na Slovensku máme.

„Priznám sa, že ma až nadvihlo z gauča a dnes som si spomínanú pasáž prehral ešte raz, či som dobre počul,“píše Chmelár.

Hlas ľudu: Zabudol vôl, že teľaťom bol
O Smere ako o politickej strane minulosti hovoril predseda Hlasu Pellegrini. Áno, ten istý Pellegrini, ktorý v Smere vyrástol a dvadsať rokov sa na ňom priživoval. Mladý, vitálny človek, politik budúcnosti, ako o sebe zvykne hovoriť. Ibaže má... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Mária Škultétyová

Nepozná mediálne prostredie, alebo...

Politológ si Pellegriniho slová nevie vysvetliť inak, len neznalosťou slovenského mediálneho priestoru, alebo klamstvom, pretože spokojný môže byť len politik, ktorého novinári zastávajú a presadzujú jeho záujmy. Pripomína, že práve kvôli absencii vyváženosti médií vznikli niektoré konzervatívne, či alternatívne médiá, ktoré sú profesionálne na vyššej úrovni, ako Denník N, či Pravda.  

„A preto čoraz viac popredných osobností slovenského politického i kultúrneho života začalo spolupracovať s alternatívnymi médiami, pretože ich mainstream do tohto priestoru vyslovene vytlačil,“konštatuje Chmelár.

FOTO TASR - Martin Baumann | Kedysi spolustraníci, dnes nateraz rivali Robert Fico a Peter Pellegrini by podľa Danka mali zahodiť egá a spolupracovať

Varovanie pre Pellegriniho

Politológ už po niekoľkýkrát predsedu Hlasu upozorňuje, že priazeň mainstreamových médií je vrtkavá a zmení sa v momente, kedy ho prestanú potrebovať tí, ktorých médiá reálne potrebujú.

„Petra Pellegriniho s plnou vážnosťou upozorňujem, že nastúpil cestu, na ktorej už nie je hlasom bežných ľudí, ale mocenskej elity. Ficov rozhovor u Dannyho Kollára trochu vyrušuje aj mňa. Neviem, na čo to bolo dobré, čo mu to prinesie a hlavne - či má ešte mantinely, aby si uvedomil, že toto už nie,“ poznamenáva Chmelár, ktorý však rozhodne nemieni moralizovať a kastovať médiá, čo je zásah do slobody prejavu.

Posadnutý Ficom

Chmelár poukazuje na to, že Pellegrini si v každom rozhovore, na každej tlačovke musí „kopnúť“ do strany, ktorá ho vyniesla do vrcholovej politiky. Hoci sa tiež pokladá za sociálneho demokrata, nemá problém „na stranícku palubu“ prijať pravičiarov, ako Peter Kresák či Rado Baťo.

„Títo sú vám bližší ako Smer?! Tak potom s pánombohom, moje nevyžiadané rady pre priateľov z Hlasu sa týmto skončili,“uzatvára Chmelár.

Prečo je snaha o POLITICKÚ IZOLÁCIU SMERU-SSD nebezpečným ZAHRÁVANÍM SA S OHŇOM
Hovorí sa, že keď nepriateľ robí chyby, netreba ho vyrušovať. Peter Pellegrini však riskuje oveľa viac ako osobné historické fiasko. Hlas-SD a jeho užitoční idioti sa nechali vlákať do nebezpečnej pasce, v ktorej hrajú hru Šimečku, Bútoru a... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik