České kúpele zaplakali. Kde sú Rusi?
15 | 06 | 2023 I Milan Laca

České letoviská krachujú pre nedostatok turistov z Ruska.

V Českej republike vyčíslili straty pre chýbajúcich turistov z Ruska.

Nemali príjmy
České strediská vypočítali straty z neprítomnosti ruských turistov, uvádza france24.com, s odvolaním sa na Jana Hergeta, riaditeľa štátnej agentúry CzechTourism.
Rusi utrácali veľa

Priemerný hosť v Česku minul denne okolo 700 korún (32 dolárov), rusky hovoriaci zákazníci viac ako 3 500 korún. V roku 2019 zaregistrovali strediská 880 000 návštevníkov. Toto číslo potom v dôsledku koronavírusu kleslo na niečo vyše 500 000 a v minulom roku opäť vzrástlo na 840 000. Podiel Rusov však klesol zo 61 000 na niekoľko tisíc. Turisti z Ruska boli ale najsolventnejší.

Protest českých Rómov - štát chráni Ukrajincov a na nás kašle
"Štát chráni cudzie, nie našich ľudí." Po sobotňajšom konflikte údajne medzi Ukrajincom a niekoľkými Rómami, keď neprežil jeden z rómskych mladíkov, to v Brne, na sociálnych sieťach aj vo vnútri rómskej komunity vrie. Na sobotné popoludnie preto... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Brožík
Prepad -  žgrloši Nemci
"Celkové čísla sa až tak nelíšia, ale finančne je to prepad," povedal Jan Hergert. Napríklad zákazníci z Nemecka, najčastejší zahraniční hostia českých kúpeľov, minú za deň okolo dvetisíc korún.
Kde vziať náhradu?
CzechTourism plánuje prilákať klientov z Blízkeho východu a krajín bývalého Sovietskeho zväzu, ako je Azerbajdžan či Kazachstan.
"Potrebujeme vykompenzovať pokles počtu návštevníkov z Ruska, pretože je zrejmé, že sa už nevrátia," uzavrel Herget.
Rusom odmietajú víza

V roku 2022 sa Rusi pokúšali získať Schengenské víza 687-tisíckrát, vyplýva zo štatistík portálu SchengenVisaInfo. V desiatich percentách prípadov to nebolo možné. Najväčšie percento zadmietnutí zaznamenali  na švédskom konzuláte v Moskve – 30,8 percenta, povolenia na vstup nedostalo 4902 žiadateľov. Rakúski diplomati sú na Rusov o niečo menej prísni - 27,8 percenta odmietnutí. So štvrtinou uchádzačov tak urobili zástupcovia Malty a Českej republiky. Nórsky konzulát má podobnú politiku,  z 3130 žiadostí vyhoveli iba 76 percentám.

Ani my sa nedáme zahanbiť

V Litve, Lotyšsku, Pošsku, Fínsku, Českej republike a Estónsku majú Rusi zakázaný vstup na turistické účely. Schengenské víza nevydávajú ani Holandsko, Belgicko, Dánsko a Slovensko.

Zbrojovky "na štart"!
Ministri krajín NATO budú s najväčšími obrannými spoločnosťami diskutovať o zvýšení výroby. Ministri obrany krajín NATO sa stretnú so šéfmi 25 najväčších západných zbrojárskych spoločností. Budú pokračovať v úsilí o zvýšenie výroby munície.... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik