A už im to padá! Najvyšší súd potvrdil odmietnutie obžaloby na Kaliňáka a Brhela
14 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Najvyšší súd (NS) SR potvrdil odmietnutie obžaloby na exministra vnútra Roberta Kaliňáka a podnikateľa Jozefa Brhela st. za zločin podplácania. Dôvodom sú závažné procesné chyby, ktorými boli porušené práva obvinených na obhajobu. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Znamená to, že by sa opäť k rozhodovaniu mohol dostať generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorému obvinení podali návrh podľa paragrafu 363. Sudca Pulman rozhodol o odmietnutí obžaloby začiatkom apríla, voči čomu podal sťažnosť prokurátor. Najvyšší súd dnes zamietol túto sťažnosť ako nedôvodnú.

Sťažnosť šitá horúcou ihlou

Súd rozhodol na stredajšom neverejnom zasadnutí, keď zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 3. apríla ako nedôvodnú. "Senát NS SR dospel k záveru, že je potrebné obžalobu odmietnuť a vrátiť ju prokurátorovi, pretože trpí závažnými procesnými chybami," priblížila hovorkyňa.

Išlo o politickú objednávku?

Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS obžalobu na Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. 28. marca. Národná kriminálna agentúra ich obvinila ešte začiatkom februára. Polícia vtedy priblížila, že mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR. Obaja vtedy označili obvinenie za politicky motivované.

Klamári z OĽaNO
Nie, to nie je titulok z redakcie, to je titulok, ktorým nazval svoj status na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok. "Hnutie Igora Matoviča je povestné tým, čím aj samotný Matovič - klamú ráno, klamú naobed, klamú večer!" Píše autor statusu. "Zo... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme