Žilinka odkazuje politikom: TOTO NEDOVOLÍM!
13 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Nedovolím vťahovanie prokuratúry do volebnej kampane! Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka takto na sociálnej sieti zareagoval na pokus o vtiahnutie úradu do volebnej kampane nemenovanej strany.

"Včera ma oslovila predstaviteľka jednej z parlamentných politických strán (nie je dôležité ktorej), že by rada pozvala zástupcu prokuratúry k diskusii o budúcnosti prokuratúry, na programovú konferenciu strany k spravodlivosti, konanú v straníckych priestoroch," vysvetľuje Žilinka na facebooku.

Odkazuje politikom

"V súvislosti s touto požiadavkou považujem za potrebné celkom jasne a dôrazne všetkým predstaviteľom politických strán a politických hnutí odkázať, že zástupcovia prokuratúry Slovenskej republiky sa v už prebiehajúcej volebnej kampani NEBUDÚ zúčastňovať diskusií a iných aktivít politických strán a politických hnutí a už vôbec nie ich programových konferencií a to bez ohľadu na miesto ich konania," upozornil generálny prokurátor všetkých prípadných záujemcov.

"NEDOVOLÍM, aby prokuratúra Slovenskej republiky a jej zástupcovia boli akýmkoľvek spôsobom vťahovaní do volebnej kampane politických strán a politických hnutí, čo by viedlo k vážnemu ohrozeniu nestrannosti, dôveryhodnosti a apolitickosti orgánov prokuratúry Slovenskej republiky," uzavrel Žilinka.

SNS: Nechceme amatérske vajatanie a diktát Bruselu! (VIDEO)
Slovenská národná strana vo Zvolene zorganizovala svoj snem, už za účasti lídrov strán, ktorí budú figurovať na národniarskej kandidátke. V príhovore k delegátom snemu Andrej Danko načrel nie len do histórie. Z histórie Danko pripomenul, s akým... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik