VAROVANIE z Maďarska! Kvóty na migrantov - už je to tu zase
13 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Europoslanec Balázs Hidvéghi z maďarskej vládnucej strany Fidesz varoval, že v Európskej únii sa snažia „promigračné sily pučom presadiť nový balíček opatrení v oblasti migrácie“. Tento nový balík, ktorý má byť podľa Hidvéghiho presadzovaný silou, by mal opäť priniesť systém kvót na prerozdeľovanie nelegálnych utečencov, informujú české Parlamentní Listy.

Nekalé praktiky europoslancov

Balázs Hidvéghi tvrdí, že sa niektorí zástupcovia Bruselu nekalými praktikami snažia presadiť nový imigračný balíček, ktorý by mal opäť priniesť systém kvót. „Promigračné sily sa pokúšajú pučom presadiť zavedenie systému, ktorý by bol návratom k systému kvót, ktorý pred rokmi zlyhal a udržuje nelegálnu migráciu,“ uviedol maďarský europoslanec podľa serveru dailynewshungary.com.

Slovensko sa zdržalo hlasovania

Hidvéghi to ilustruje napríklad na tom, že ministri a štátni tajomníci údajne dostali na štvrtkovom zasadnutí Rady pre spravodlivosť a vnútorné veci v Luxemburgu text nových migračných opatrení len pol hodiny pred hlasovaním. „Maďarsko a Poľsko hlasovali proti opatreniam, zatiaľ čo mnoho ďalších, najmä stredoeurópskych členských štátov, sa zdržalo hlasovania,“ uviedol Hidvéghi.

Denisa Saková: Toto je NAJHORŠIE možné riešenie migračnej krízy! (VIDEO)
Je odhlasované. Hoci rozhodnutie ministrov vnútra zo štvrtka (8. 6.) bude musieť ešte prejsť Európskym parlamentom, je jasné, že je to „hotová vec“. Tak to vnímajú aj Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) či Denisa Saková (Hlas-SSD), ktorí majú nemalé... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Postihy za odmietnutie

Nové smernice by podľa Hidvéghiho mali finančne postihovať členské štáty odmietajúce migračné kvóty. „Kým Maďarsko vynaložilo na ochranu svojich hraníc a hranice EÚ viac ako 1,5 miliardy eur a márne čaká, až sa Brusel o náklady podelí, prebiehajú snahy o zavedenie systému, ktorý by finančne postihoval členské štáty odmietajúce nelegálnu migráciu,“ vyhlásil Hidvéghi.

Dodal, že politická debata o migrácii v Maďarsku je najširšia a najrozsiahlejšia zo všetkých členských štátov EÚ a Maďari v referende povedali jasné nie vo veci presídľovania migrantov v rámci kvót. „Európska rada jasne podmienila postoj k rozhodovaniu o migračných otázkach súhlasom všetkých členov, nie jednoduchou väčšinou, ako to bolo vo štvrtok. Nedávny vývoj je preto v rozpore s predchádzajúcim postojom rady. Vzhľadom na to, ako aj na pevný postoj Maďarska v tejto veci, je potrebné zabrániť vykonaniu návrhu,“ apeloval Hidvéghi.

"ZHOVADILOST"! Generál Andor Šándor o POVINNEJ MIGRÁCII
„Strašná zhovadilost!“ Generál Andor Šándor, skúsený bezpečnostný expert a bývalý šéf vojenskej rozviedky Armády ČR „odstrelil“ „povinnú solidaritu.“ V podrobnej analýze osvetlil zásadné dôvody prečo. „Ak niečo môže rozbiť integračné procesy... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik