Počas ukrajinskej protiofenzívy: MASÍVNY RUSKÝ raketový útok (FOTO)
13 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Rusko v noci na utorok spustilo "masívny raketový útok" na mesto Krivyj Roh v strednej časti Ukrajiny. Bolo zabitých aspoň šesť a zranených 25 osôb a poškodená civilná infraštruktúru, uviedol v utorok ráno The Guardian.

"Sú tam mŕtvi a zranení," uviedol v aplikácii na odosielanie správ Telegram Serhiy Lisak, guvernér regiónu Dnepropetrovsk, kde sa nachádza Kryvyj Roh.

Ruské nálety zasiahli niekoľko civilných objektov v meste, vrátane päťposchodovej budovy, uviedol starosta Krivého Rohu Oleksandr Vilkul a dodal, že „pravdepodobne sú pod troskami ľudia“.

Guvernér zverejnil fotografiu päťposchodového bytového domu so všetkými vyfúknutými oknami a z budovy vychádza dym.

Počas utorkových ranných hodín sa po celej Ukrajine spustili sirény náletu. Kyjevskí vojenskí predstavitelia uviedli, že systémy protivzdušnej obrany zničili všetky ruské rakety zamerané na ukrajinskú metropolu.

Najvyššie vojenské velenie Ukrajiny uviedlo, že 10 zo 14 rakiet s plochou dráhou letu, ktoré Rusko vypustilo na krajinu, bolo zničených, ako aj jeden zo štyroch bezpilotných lietadiel vyrobených v Iráne.

Starosta Charkova uviedol, že ruské bezpilotné lietadlá zasiahli tamojšiu civilnú infraštruktúru a zasiahli sklad a budovu utilitnej firmy. 

Kde majú Američania schované jadrové zbrane?
ICAN: USA tajne rozmiestnili asi 150 jadrových hlavíc na leteckých základniach v piatich európskych krajinách. Spojené štáty bez akéhokoľvek oficiálneho oznámenia rozmiestnili na letecké základne v Európe približne 150 jadrových zbraní, vyhlásila... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik