Občianska podpora vládnemu heslu "všetko pre Ukrajinu" v Poľsku prudko klesá
14 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"Poliaci menia svoj postoj k Ukrajincom – šokujúci prieskum denníka Rzeczpospolita cituje web eadaily.com. Poliaci sa stavajú nielen proti širokým sociálnym výhodám pre Ukrajincov, vyplýva z najnovšieho prieskumu. Uskutočnila ho Varšavská univerzita a Univerzita ekonómie a humanitných vied vo Varšave.

„Prieskum ukazuje, že počet ľudí, ktorí pevne veria, že Poľsko by malo pomôcť Ukrajine počas vojny s Ruskom, sa znížil zo 62 na 42 percent,“ poznamenáva Rzeczpospolita. Menej Poliakov tiež pozitívne hodnotí pomoc Poľska Ukrajine – 35 percent v porovnaní so 47 percentami v predchádzajúcom roku. Počet tých, ktorí pomoc hodnotia negatívne, sa zdvojnásobil (z 5 na 10 percent).“

Odpor proti Kyjevskému režimu stúpa

Navyše, dvakrát viac respondentov ako pred rokom sa vyslovilo proti dodatočnej podpore Zelenského režimu v Kyjeve. Dnes je za len 10 percent, kým v januári 2023 ich bolo 21 percent. Podiel Poliakov, ktorí „silne podporujú“ pomoc utečencom z Ukrajiny, klesol zo 49 percent na 28 percent.

Už ani utečencov nechcú

Polovica Poliakov je proti prijímaniu utečencov z Ukrajiny. Respondenti zároveň jednoznačne negatívne hodnotia sociálne privilégiá pre Ukrajincov (Poliaci používali frázy: „všetko im patrí zadarmo“). Už 60 percent opýtaných povedalo nie zrovnoprávneniu prístupu k výhodám, ktoré majú Poliaci.

__________________________

Kiežby takýto nesporný trend aj na Slovensku bol ochotný akceptovať mainstream a moc, zastrešená prezidentkou a kiežby sa o ňom aj verejne informovalo, tak, ako v Poľsku!

Politico: Zelenskyj dlho očakávané bezpečnostné záruky od NATO NEDOSTANE!
Ukrajina žiada o záväzné bezpečnostné záruky na zabezpečenie dlhodobého prežitia. Spojenci na to ešte nie sú pripravení. Plánovanie premeniť výzvy na „bezpečnostné záruky“ na niečo hmatateľné je napriek rastúcej naliehavosti stále nejasné,... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik