NIČ PREKVAPIVÉ: Hegerovi demokrati Čaputovej vládu podporia
13 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR, pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Demokrati, podporia programové vyhlásenie vlády (PVV) premiéra Ľudovíta Ódora a vyslovia kabinetu dôveru. Informoval o tom líder Demokratov a nezaradený poslanec Eduard Heger na utorkovej tlačovej konferencii.

"PVV odráža kontinuitu reforiem, investícií a programov, ktoré naša vláda presadila, zaviedla a implementovala," tvrdí expremiér Heger. Za ďalší dôvod podpory vlády odborníkov označil, že kabinet stavia svoj program aj na pláne obnovy a odolnosti. Zdôraznil, že Ódorov kabinet deklaruje prozápadnú orientáciu a má ambíciu pripraviť realistický rozpočet. Ocenil tiež, že kladie dôraz aj na inovácie, pomoc zraniteľným skupinám a podobne.

Ďalším dôvodom, pre ktorý treba vysloviť dôveru vláde, sú podľa Hegerových slov oklieštené kompetencie kabinetu v prípade, ak dôveru nezíska. Považuje za zbytočné, ak by prišla o viaceré právomoci.

Heger zároveň informoval, že jeho poslanci nebudú podporovať v NR SR na júnovej schôdzi "toxické návrhy" a rôzne "atómovky". Nezaradení poslanci poukázali na ich dôsledok na štátny rozpočet, ale aj na životné prostredie a ďalšie sektory, ktorých sa dotýkajú.

Vláda v pondelok (12. 6.) schválila svoj program. Kabinetu ho predložil premiér Ódor. PVV následne predloží na rokovanie Národnej rady SR a požiada parlament o dôveru. V kľúčových oblastiach sľubuje pripravenie strategických materiálov s konkrétnymi krokmi pre budúcu vládu. Kabinet odborníkov zároveň nebude otvárať kultúrno-etické témy.

Fico pri čítaní PVV: Čaputovej vláda je len manéver na záchranu vládnych skrachovancov (VIDEO)
Čaputovej vláda má len zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa. Programové vyhlásenie vlády je toho dôkazom. SMER - SSD tejto vláde dôveru nevysloví. Skonštatoval to opozičný líder Robert Fico na... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik