NEBEZPEČNÝ MEDVEĎ zabil už aj exotické zvery: EMU a KENGURU! Musia to riešiť radikálne (FOTO)
13 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Agresívny medveď, ktorý v Kľačne roztrhal na kusy jahňa, zrejme neútočil prvýkrát. V obci majú problémy s divou šelmou už dlhšie. V tamojšom ekoncentre s ubytovaním medveď tohto roku usmrtil viacero zvierat, a to aj exotických. Išlo o emu, kenguru a taktiež ovce. Keďže medveď stratil plachosť, pravdepodobne ho budú musieť usmrtiť, informuje portál trencin.zoznam.sk.

Obec v okrese Prievidza získala pozornosť po tom, čo polícia v pondelok informovala o útoku medveďa. Ten v nedeľu (11. júna) nadránom zamieril až do hospodárskej budovy. Obyvateľom sa neskôr naskytol pohľad na roztrhané kusy jahňaťa.

Nebol to prvý útok

V Kľačne to však nebol prvý smrteľný útok šelmy na zvieratá. Viacnásobným útokom medveďa malo čeliť aj tamojšie ekocentrum s ubytovaním Zelená ruža. 

“S ľútosťou by sme chceli oznámiť, že naša farma čelí útokom medveďa a žiaľ tieto útoky neprežilo viacero našich zvieratiek. Tento rok emu, kengura a ovce,” informovalo na sociálnej sieti. Ubytovacie zariadenie dodáva, že medveď útočil v oddelenej časti farmy, ktorú od ubytovania delia dva ploty, brány proti medveďom a rieka.

VAROVANIE! MEDVEĎ sa pohybuje blízko domov! Jahňatá ROZTRHAL na kusy
V sobotu vo večerných hodinách v obci Klačno v okrese Prievidza bol medveď hnedý opäť spozorovaný miestnymi obyvateľmi, píše portál trencin.zoznam.sk. V tejto obci medveď v nedeľu nad ránom navštívil hospodársku budovu za rodinným domom, kde sa... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Stratil plachosť

Ubytovanie i obec situáciu riešia so Zásahovým tímom pre medveďa hnedého. Keďže problémový medveď, ktorý v posledných dňoch zabil jahňa, stratil plachosť, pristúpiť zrejme budú musieť na radikálne riešenie. Slabo reaguje na plašenie svetlom, zvukom, poplašnými výstrelmi, pyrotechnikou či paintballovým strelivom. 

“Z tohto dôvodu sa Zásahový tím ŠOP SR rozhodol, že tento identifikovaný problémový medveď bude s najvyššou pravdepodobnosťou v dohľadnej dobe odstránený z populácie,” uviedla hovorkyňa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková.

Medveď, screenshot bezpečnostná kamera

V poslednom období medveďov, ktorí sa približujú priamo k ľudským obydliam pribúda. Len včera na zvýšený výskyt medveďa v blízkosti obce upozornilo Spišské Bystré neďaleko Popradu. Vážny problém majú aj v meste Detva. Kamery zacytili medveďa priamo vo dvore rodinného domu.   

Problémového medveďa z Kľačna usmrtia
Kvôli večeri pred popravčiu čatu! Medveďa, ktorý spôsobuje problémy v Kľačne (okres Prievidza) a jeho okolí, s najvyššou pravdepodobnosťou v dohľadnej dobe odstránia z populácie. Pre TASR to v pondelok uviedla hovorkyňa Štátnej ochrany prírody... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR
 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik