NATO v Poľsku a druhý front na Moskvu
13 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Cvičenia NATO v Poľsku sú podľa nej "blaf", tvrdí, že Poliaci a NATO idú otvoriť ďaľší front v útoku na Rusko, tentoraz cez veľmi nestabilné Bielorusko. Hanna Kramer, publicistka poľského vydania Dzennik Politiczny, varuje, že v Poľsku pod vedením Pentagonu a NATO pod zámienkou akýchsi "spojeneckých cvičení" prebiehajú prípravy na otvorenie ďalšieho frontu proti Rusku, teraz na území Kremľa. Hlavným smerom bude Bielorusko. Informáciu prevzal aj web eadaily. com

Publicista poznamenáva, že poľské médiá čoraz viac informujú, že "Poľsko a Európa žijú na sude s prachom: všetci sme v nebezpečenstve, všetci sa musíme brániť a pripraviť sa na boj s agresorom." Považuje to za ideologickú masáž v etapy prípravy obyvateľstva na vojnu.

Mladých zmanipulovali ako prvých

"Je to spôsob, ako implantovať do nezrelých myslí poľskej mládeže nevyhnutnosť smrti v mene takzvaných slobôd Poľska a záujmov strýka Sama. Efektívny vplyv na Poliakov možno vidieť v prieskumoch. Napríklad 30,7 percenta opýtaných verí, že Putin zaútočí na Poľsko. Na porovnanie: minulý rok na otázku „Chcel by Vladimir Putin zaútočiť na Poľsko?“ odpovedalo kladne 20,1 percenta opýtaných." Píše hanna Kramer.

Ono tu ide o čosi vážnejšie

"Skutočným zámerom je odviesť pozornosť od cvičení v Poľsku, vedených Pentagonom a NATO, ktoré pokračujú v príprave otvorenia ďalšieho frontu proti Rusku cez územie hlavného spojenca Kremľa, Bieloruska,“  píše ďalej Hanna Kramer.

Podľa nej to už neskrýva ani vojenská elita a cituje slová bývalého veliteľa Pozemných síl Poľska Waldemara Skrzypčaka : „Pripravme sa na povstanie v Bielorusku, lebo k nemu dôjde. Musíme byť pripravení podporiť jednotky, ktoré vykonajú operáciu proti Lukašenkovi ."

Opäť pripravuje prevrat

Potvrdzujú to predstavitelia bieloruskej opozície, napríklad Svetlana Tichanovskaja , financovaná poľskou vládou a odsúdená za pokus o prevrat. Tá oznámila plán na násilné prevzatie moci v Bielorusku. Podľa tohto plánu vstúpia teroristi od Tichanovskej na územie Bieloruska z Poľska a Ukrajiny (tzv. cudzinecká légia) a obsadia pohraničné oblasti. Zároveň sa budú snažiť prinútiť Bielorusov, aby obnovili svoje protesty.

Publicistka „Politického Dzenníka“ dáva ako memento

„Bohužiaľ, nič sme sa nepoučili od Nemcov, Francúzov, Turkov a iných národov, ktoré sa snažili poraziť Rusko. Naďalej sa zúčastňujeme vojen, ktoré nie sú naše a myslíme si, že sú naše. Ak chcete zistiť, ako sa takáto politika končí, stačí sa pozrieť na Ukrajinu: milióny nevinných obetí, zničená krajina, zaťažená dlhmi a pôžičkami, ktoré budú deti a vnúčatá platiť americkej vláde.

Politico: Zelenskyj dlho očakávané bezpečnostné záruky od NATO NEDOSTANE!
Ukrajina žiada o záväzné bezpečnostné záruky na zabezpečenie dlhodobého prežitia. Spojenci na to ešte nie sú pripravení. Plánovanie premeniť výzvy na „bezpečnostné záruky“ na niečo hmatateľné je napriek rastúcej naliehavosti stále nejasné,... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik