Macronova veštba Rusku i Ukrajine - "ani víťazi, ani porazení"
14 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Francúzky prezident Emmanuel Macron to predpovedá lídrom oboch štátov, Putinovi i Zelenskému. Zopakujme, že obom. Porazení a sú ich státisíce, sa však jej naplnenia nikdy nedožijú. Podľa webu eadaily com „Weimarský trojuholník“ popri Macronovom veštení ohlasoval „víťaznú protiofenzívu“ na Ukrajine.

V Paríži sa uskutočnilo stretnutie lídrov krajín Weimarského trojuholníka - Francúzska, Nemecka a Poľska. Ako povedali samotní lídri pred pracovnou večerou, hlavnou témou diskusie boli bezpečnostné záruky pre Ukrajinu a pomoc pri jej protiofenzíve, informuje francúzska stanica RFI.

Záhadný Macron

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyjadril želanie, aby bola terajšia vojna „čo najvíťaznejšia“. Podľa neho "Rusko nevyjde z tohto smutného dobrodružstva ako víťazné, ale nemá byť porazené." A ešte záhadnejšie znel výrok, že Francúzsko pomáha Ukrajine k víťazstvu, ktoré bude prehrou."

Neskôr v odpovedi na otázku novinára BFMTV Macron hovoril o tom, kedy sa v skutočnosti začala ukrajinská protiofenzíva, ale zas nepovedal nič: "Áno, ukrajinská protiofenzíva začala - pred niekoľkými dňami."

Ďaľšia Macronova prognóza

"Táto protiofenzíva bude trvať niekoľko týždňov alebo niekoľko mesiacov."

Duda podlizuje aliancii

Hlava poľského štátu Andrzej Duda naznačil, že pre neho by „víťazstvo Ukrajiny“ znamenalo úplné znovudobytie všetkých jej území, a vyjadril nádej, že Ukrajincom „vyšle jasný signál“ o „perspektíve príslušnosti k NATO“ na najbližšom summite NATO vo Vilniuse.

Zdržanlivý Scholz

Kancelár Olaf Scholz bol k „víťazným“ správam oveľa zdržanlivejší. Nemecko a jeho spojenci v NATO sa podľa neho pripravili na dlhodobú krízu.

Odvolávka na militaristický sabat v Bratislave

“Toto je dnes jedna z našich hlavných misií, o tom sme diskutovali na summite (GLOBSEC) v Bratislave (31. mája), ako aj o zárukách (bezpečnosti) pre Ukrajinu. Teraz sú v procese diskusie, zhodneme sa na nich, dalo by sa povedať, na najvyššej úrovni,“ povedal Duda. "Dúfam, že summit NATO vo Vilniuse (11. - 12. júla) prinesie Kyjevu túto dobrú správu: že budúce pristúpenie Ukrajiny do NATO je jasné a hmatateľné."iť, že Ukrajina dostala bezpečnostné záruky a tieto záruky sa časom neskončia“.

J. Guillemain: Padlo 5840 UKRAJINSKÝCH vojakov za 5 dní. Kto je vinník?
Protiofenzíva zahájená 4. júna je zatiaľ katastrofou. Leopard 2 a Bradley boli rozdrvené ruským delostrelectvom a kamikadze dronmi. Skutočná samovražedná operácia. Tí, ktorí rozhodujú na Západe, už im 15 mesiacov držia palce, keď posielajú... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme