Vďaka Remišovej PREPADNE 800 MILIÓNOV! A Veronika veselo radí ďalej
12 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Ak máte pocit, že Veronika Remišová bola podpredsedníčkou vlády a ministerkou na Miniesterstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI), zrejme sa mýlite. Dnes totiž vo veľkom radí, ako treba využiť milióny z eurofondov, ktoré nám zrejme aj vďaka nej prepadnú.

Remišová sa obrátila na podpredsedníčku vlády s tým, že má vypísať výzvu na výstavbu telocviční a športovej infraštruktúry. Výzvu pritom pripravila pri svojom odchode z vlády. Na nedostatočné čerpanie eurofondov si dlhodobo sťažovali aj samosprávy. Remišovej nástupca na MIRRI už informoval, že ak vláda urýchlene niečo neurobí, prepadne nám z eurofondov 800 miliónov eur.

Už nie je na MIRRI. Nevšimla si?

Veronika Remišová sa na súčasnú prezidentkinu podpredsedníčku vlády Líviu Vašákovú obrátila s výzvou, ktorá by mala byť čo najskôr vypísaná. Výzva za 50 miliónov v rámci eurofondov by sa mala využiť na výstavbu športovej infraštruktúry vrátane telocviční.

Kde bola tri roky?

„Ako prvú sme naplánovali a pripravili výzvu za 50 miliónov eur,” uviedla Remišová a pripomenula, že doteraz sa športoviská stavať z eurofondov nemohli. To však nemôže pôsobiť, ako „výhovorka“, keďže takmer celé Remišovej pôsobenie na MIRRI sprevádzali sťažnosti napríklad samospráv na zlé, nedostatočné čerpanie eurofondov.

Starostovia a primátori Remišovej a Budajovi: Spamätajte sa, aby sme nemuseli ísť inou cestou!
Na tlačovom brífingu v mene približne 60 starostov a primátorov hovoril starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík. Odkazujú Remišovej a Budajovi, aby sa spamätali. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Samosprávy protestovali dávno

Už v októbri 2021 starostovia a primátori 60-tich miest a obcí ministerku investícii Remišovú a ministra životného prostredia Budaja upozorňovali, že postrádajú výzvy na projekty.

"Nie sú výzvy, nie sú projekty, nevieme, ako ich čerpať. Envirofond síce vyhodnotil za ostatný týždeň šesťstotridsať žiadostí - zmietlo ich zo stola. Takýmto spôsobom táto vláda podporuje samosprávy?" pýtal sa vtedy ešte starosta Dvorov nad Žitavou, Branislav Becik:

"My týmito projektami len skvalitňujeme vidiek. Zo stola zmietli projekty, ako vybudovanie kanalizácie, výstavba čističiek odpadových vôd," vysvetľoval.

Farbu priznal minister Balík

Remišovej nástupca na MIRRI Balík len nedávno informoval o tom, že Slovensku prepadne 800 miliónov eur z aktuálneho rozpotu eurofondov.

Ak by prezidentkina vláda nič neurobila, nečinnosťou tej predchádzajúcej bude postihnuté takmer každé ministerstvo. Výrazne nám pritom pomohli paradoxne nakopené krízy. Počas koronavírusovej pandémie Európska komisia (EK) významne uvoľnila pravidlá čerpania. Chcela tým umožniť štátom  rýchlo využiť eurofondy na zmiernenie jej dopadov na ekonomiku. Podobný režim sa zopakoval na začiatku konfliktu na Ukrajine a pri energetickej kríze.

Čaputovej minister priznal farbu: Remišová okrem honu na Fica mala robiť aj niečo iné
Do vedúceho kresla na Ministerstva informatizácie, regionálneho rozvoja a investícií (MIRRI) „zasadol“ Čaputovej minister Peter Balík a ten jednoznačne priznal to, čo bolo okrem iného jasné aj Lucii Ďuriš Nicholsonovej – eurofondy majú veľký... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme