Uhrík sa pýta: S kým chce vlastne Pellegrini vládnuť? (VIDEO)
12 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Milan Uhrík (Republika) sa na sociálnej sieti ohradil voči predsedovi Hlasu-SD, ktorý „brnkal do hnutia Republika“ - na adresu spolupráce sa vyjadril priveľmi neurčito.

Uhrík Pellegrinimu vyčítal niektoré vyjadrenia, ktoré smerovali voči minulosti členov hnutia. Preto predsedovi Hlasu pripomenul jednak to, odkiaľ, z ktorej strany vyšiel on sám a tiež fakt, že takých, ktorí už mali postavenú vládu tu bolo v nedávnej minulosti niekoľko. Hlas úplne vylúčil spoluprácu s niektorými stranami.

Pellegrini spoluprácu vylúčil

„Vyjadril sa o nás, že zo dňa na deň sa nedá hrať na niečo, čím nie ste. Nestačí sa len prezliecť do obleku,“citoval Uhrík Pellegriniho, podľa ktorého Hlas pozorne sleduje, či ľudia z Republiky neostali rovnakí, akými boli v minulosti. A preto Hlas nepripúšťa koalíciu s Republikou. Podľa Uhríka síce „nepovedali vyslovene nie, ale snažia sa vykrúcať“.

V Hlase nie sú sami

„Pán Pellegrini zrejme zabudol, odkiaľ prišiel, preto si mu dovolím pripomenúť – pán Pellegrini, nestačí len prezliecť oblek,“konštatuje Uhrík s tým, že aj Republika bude pozorne sledovať zmeny niektorých členov Hlasu.

Čaputová mobilizuje zahraničné voličské hlasy
Na profile Zuzany Čaputovej sa objavila informácia o možnosti voliť zo zahraničia. Nie náhodne. Progresívne Slovensko mobilizuje Slovákov, ktorí sa vysťahovali do zahraničia, aby im pomohli aj ich hlasy v predčasných parlamentných voľbách na... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Chcelo by to pokoj

Uhrík sa snaží „upokojiť“ situáciu tým, že upozornil na fakt, že o tom, kto s kým má spolupracovať rozhodnú voliči a pripomenul vyjadrenia „gazdu pravice“ Procházku z roku 2016 a Beblavého s Trubanom spred troch rokov.

„Skladali vládu a vyberali premiéra a ministrov. A napokon, ako dopadli,“pripomína Uhrík, pričom chápe Hlas, ktorý má v spolupráci podľa neho bližšie k progresívcom, ale stále je presvedčený, že experti Republiky by boli lepšími ministrami, ako Poliačik, Bihariová či Šimečka.

Koho Hlas zo spolupráce úplne vylúčil

Po parlamentných voľbách sú podľa Pellegriniho pripravení sadnúť si za rokovací stôl so všetkými, ktorí dostanú mandát od ľudí, s výnimkou strán OĽANO a ĽSNS. "Za týmto stolom oznámime podmienky, za ktorých je Hlas ochotný vstúpiť do spolupráce v rámci vládnej koalície. Tie nebudú žiadnym prekvapením, pretože ich oznámim už teraz," uviedol predseda strany.

S OĽANO a s ĽSNS nikdy, s ostatnými je HLAS pripravený na rokovania
Mimoparlamentná strana Hlas-SD má ambíciu vyhrať parlamentné voľby s ponukou slušnej a kultúrnej politiky, silného štátu a účinnej pomoci ľuďom. Uviedol to predseda strany Peter Pellegrini vo svojom príhovore počas sobotného snemu strany v Púchove.... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik