Progresívec Šimečka varuje pred Ficom! Akoby bol na školení u Matoviča
13 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Rovnakú rétoriku na tému Roberta Fica (Smer-SSD), ako Igor Matovič (OĽaNO), zvolil aj líder mimoparlamentnej, zato tradične ambicióznej strany Progresívne Slovensko (PS), Michal Šimečka.

Šimečka hovorí o útokoch Roberta Fica, ktoré PS nemôže ignorovať. Nepáči sa mu Ficova predvolebná rétorika, v rámci ktorej kritizuje mimovládne organizácie, či vyšetrovateľov, ktorí si podľa Šimečku robia len svoju prácu. Pripomína tiež, aké dôležité sú pre Slovensko slobodné médiá.

PS preto podľa predsedu strany vyzvalo ostatné politické subjekty, aby ignorovali Roberta Fica, pretože „demokraciu za nás nik neochráni“. Rétorika, akú poznáme od Igora Matoviča. Ten, kedy len môže, vtedy varuje pred „návratom mafie“ a najnovšie pred tým, že Fico bude zostavovať vládu.

Nebudeme ticho

„Útoky Roberta Fica na úradníčky, vyšetrovateľov, médiá či mimovládne organizácie, ktoré si len robia svoju prácu, nemôžeme ignorovať. Ak naozaj zamýšľa s nimi po voľbách „spraviť poriadok", musíme hovoriť o vážnom ohrození demokratického zriadenia,“ myslí si predseda PS, podľa ktorého Fico prichádza s návrhmi na praktiky používané v Rusku.

Hlas: PVV chýbajú konkrétne riešenia!
HLAS považuje PVV za štandardné, s chýbajúcimi konkrétnymi riešeniami na krízový stav v samospráve, zdravotníctve a v boji s cenami potravín. HLAS - sociálna demokracia vníma PVV Ľudovíta Ódora ako štandardné, zodpovedajúce politickému mandátu,... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Hovorí o slovenských "slobodných" médiách?

„Pritom práve slobodné médiá a občianska spoločnosť na Slovensku od nepamäti stoja na strane demokracie, občianskych slobôd a ľudských práv. Zastupujú štát všade tam, kde zlyháva. V obnove pamiatok, v ochrane prírody, v podpore vzdelávania, v kultúrnych podujatiach, v starostlivosti o najslabších, aj v kontrole štátnej moci a dodržiavania pravidiel,“ konštatuje Šimečka, z ktorého strany pochádza aj prezidentka. Tá sa niekoľkokrát nepokryte hlásila k tomu, že je za reguláciu názorov, ktoré majú dostávať priestor v médiách.

Výzva na ignoráciu Fica

„Dnes sme v PS vyzvali politické strany, aby sa k nám pridali. Ak bude Robert Fico prichádzať s nepodstatnými hlúposťami, ignorujme ich. Ak sa snaží uniesť tému kampane k očividným klamstvám, neskáčme mu na lep. A ak rozdúchava nenávisť voči konkrétnym ľuďom alebo ohrozuje demokraciu, ozvime sa, a dôrazne mu oponujme. Demokraciu treba chrániť, a nikto iný to za nás nespraví,“ uzatvára Šimečka svoj antiFicovský status.

MATOVIČ, akého poznáte z opozície, JE SPÄŤ! (VIDEO)
Igor Matovič (OĽaNO) je po dovolenke v plnej forme. Ak si ho pamätáte z opozičných lavíc, buďte si istí, že je späť. S novou silou varuje pred Ficovým návratom a pred tým, že s Ficom sa nám tu usídli diktatúra a môžeme zabudnúť na demokraciu. PVV?... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Ako by ich jedna mater mala

V nedávnej relácii Braňa Závodského aj Igor Matovič pripomenul, že „Robert Fico túži po totalite“. Aj prezidentkina vláda podľa neho v skutočnosti „iba nabíja zbrane Pellegrinimu a mafii“.

„1. októbra tu budeme mať vládu Smeru, Republiky a SNS,“straší v rámci svojej predvolebnej kampane aj Igor Matovič. Obavy z návratu Fica sú nosným motívom aj jeho vystúpení „Bez ochranky“, s ktorými už viac, ako mesiac brázdi slovenské kultúrne domy a hádže na Fica aj tri roky vlády, kde najsilnejším subjektom je práve jeho OĽaNO.

Fico má na PS a lídra bývalej koalície tiež svoj názor

"S plným rešpektom som si prečítal Programové vyhlásenie vlády (PVV), s ktorým sa vláda Z. Čaputovej bude uchádzať o dôveru Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Čaputovej vláda má len zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa. Programové vyhlásenie vlády je toho dôkazom. SMER - SSD tejto vláde dôveru nevysloví." Skonštatoval to opozičný líder Robert Fico na sociálnej sieti.

Fico pri čítaní PVV: Čaputovej vláda je len manéver na záchranu vládnych skrachovancov (VIDEO)
Čaputovej vláda má len zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa. Programové vyhlásenie vlády je toho dôkazom. SMER - SSD tejto vláde dôveru nevysloví. Skonštatoval to opozičný líder Robert Fico na... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik