MATOVIČ, akého poznáte z opozície, JE SPÄŤ! (VIDEO)
12 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Igor Matovič (OĽaNO) je po dovolenke v plnej forme. Ak si ho pamätáte z opozičných lavíc, buďte si istí, že je späť. S novou silou varuje pred Ficovým návratom a pred tým, že s Ficom sa nám tu usídli diktatúra a môžeme zabudnúť na demokraciu.

PVV? Samá vata!

Ešte pred tým, ako urazene reagoval na Programové vyhlásenie vlády to vyhlásil v relácii Braňa Závodského. PVV vytkol, že je to v podstate „samá vata“ bez niečoho konkrétneho. Netajil škodoradosť z toho, že tvorcovia dlhovej brzdy si teraz „užijú“ práve jej dôsledky. Preto podporil aj návrh Milana Krajniaka, aby Ódor predložil vyrovnaný rozpočet do konca augusta. Nezaujímalo ho, že taký rozpočet by priniesol veľké škrty aj v sociálnej oblasti, pripomenul však, že progresívnu vládu, ktorá nominovala do NBS „Kažimírovho človeka“.

Premiérovi na podpore OĽaNO nezáleží

„SaS už týždne návrh Programového vyhlásenia vlády (PVV) k dispozícii malo, my sme ho dnes museli gúgliť. Keď najväčší poslanecký klub si musí gúgliť na internete, čo je teda vlastne napísané v tom programovom vyhlásení, to je najlepší dôkaz toho, ako pánovi premiérovi záleží na tom, aby mal podporu,” myslí si Igor Matovič.

Urazený predseda OĽaNO pritom hovorí o prezidentkinej, nie o úradníckej vláde a o PVV hovorí, že je to materiál typu „vybudujeme svetový mier a alibizmus“, pričom dokument obsahuje málo konkrétnych vecí.

Matovič s Krajniakom na poľovačke
Bývalí ministri financií Igor Matovič (OĽaNO) a práce Milan Krajniak (Sme rodina) rozbehli „poľovačku“ na čerstvo vymenovanú prezidentkinu vládu pod vedením Ľudovíta Ódora. Inak sa ich žiadosť o predloženie budúceho rozpočtu už koncom augusta totiž... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Slabá vláda

Neustále kritizoval postoje prezidentkinej vlády pod vedením Ľudovíta Ódora, podľa Matoviča je táto vláda slabá a musí rátať aj s tým, že po predčasných voľbách sa nepodarí zostaviť vládu. Ako prípad upozornil na Bulharsko, kde zostavovali vládu dva roky.

S neskrývanou škodoradosťou Matovič hovoril o návrhu exministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina), predložiť rozpočet do konca augusta. Pri téme rozpočtu sa Matovič vyjadroval v zmysle „vytvorili ste si zákon o rozpočtovej zodpovednosti, neste si jeho dôsledky“.

„Kto iný vie lepšie tvoriť rozpočet ako ten, kto napísal zákon o rozpočtovej zodpovednosti? Títo ľudia, ktorí napísali recept, nech podľa toho receptu uvaria, a všetkým nám ukážu, aký má byť ten vyrovnaný rozpočet,”šiel svojim tempom Matovič, čím aj Závodského dostával do rozpakov.

Miliónový biznis pre Kažimírovho človeka

Matovič namiesto toho, aby vysvetlil, aký význam má neschválenie PVV, nevyslovenie dôvery vláde, vyrovnaný rozpočet, ktorý prinesie obrovské škrty pre občana upozornil, že vo vláde je KDH, PS, ale je tam aj človek z Hlasu.

„Všimli ste si, čo dnes vláda schválila, ten biznis pre Kažimírovho človeka? Krásny dôkaz, že to je jedna banda dokopy, tá budúca vláda de fakto Progresívneho Slovenska,“viedol svoj  spôsob rozhovoru Matovič, akého si pamätáme z parlamentných lavíc z čias, keď bol opozičným poslancom.

Hlas: PVV chýbajú konkrétne riešenia!
HLAS považuje PVV za štandardné, s chýbajúcimi konkrétnymi riešeniami na krízový stav v samospráve, zdravotníctve a v boji s cenami potravín. HLAS - sociálna demokracia vníma PVV Ľudovíta Ódora ako štandardné, zodpovedajúce politickému mandátu,... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok

Šimkov zúfalý výkrik
Minister vnútra Ódorovej vlády sa dostal medzi mlynské kamene. Aspoň tak vyznieva jeho aktuálny status na sociálnej sieti, v ktorom sa verejne pýta (nevieme koho), či - parafrázovane - "sa má zastreliť". "Po skúsenosti z uplynulého týždňa to chcem... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Ivan Brožík