Čo Zelenského isto nepotešilo (VIDEO)
12 | 06 | 2023 I Milan Laca

Nepríjemné správy, ktore si  musel vypočuť Zelenskyj.

Bývalý zamestnanec Pentagonu Brian: Zelenskyj sa dozvedel zlé správy o ťažkých stratách ozbrojených síl Ukrajiny. 

Straty

Ukrajinská armáda utrpela veľké straty pri pokuse o útok v Záporožskom regióne, napísal vo svojom stĺpčeku na platforme Substack americký novinár, bývalý predstaviteľ Pentagonu, Stephen Bryan.

Čo asi nechcel počuť
Podľa autora, Zelenskyj, ktorý navštívil územie kontrolované Kyjevom v Chersonskej oblasti, dostal "správy, ktoré nechcel počuť" - o ťažkých stratách a zlyhaniach ukrajinských jednotiek pri ich pokusoch zaútočiť na región.
 
Ukrajina s technikou od NATO narazila na ruský múr obrany
"Rusí vyprášili Ukrajinu a celé NATO na bojisku, armáda Ukrajiny platí najvyššiu možnú cenu! Protiofenzíva Kyjeva narazila do múru!" Píše srbský web informer.rs. Ukrajina v posledných dňoch posunula svoje dve najlepšie vycvičené a najlepšie... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Ivan Brožík
Ruský úspech
"Rusom sa podarilo vyradiť mnoho ukrajinských tankov, vrátane francúzskych (kolesových) AMX-10 a tankov Leopard prevezených z Nemecka na Ukrajinu. Rusi tiež zničili kriticky dôležitý radar Hensoldt TRML-4D AESA  protivzdušnej obrany, ktorý bol nasadený vo vojnovej zóne na podporu ukrajinských síl,“ povedal Brian.
Ničenie západnej techniky
Ani najlepší nepochodili 
Ako zdôraznil autor, „možno najlepší“ z ukrajinských  Ozbrojených síl, 47. mechanizovaná brigáda, vycvičená v krajinách NATO, vybavená modernou technikou, vrátane amerických bojových vozidiel pechoty Bradley, podporovaných obrovským množstvom delostrelectva, vrátane systémov HIMARS, nedokázali zatlačiť ruskú armádu. „Nie je jasné, aké celkové škody boli spôsobené tejto brigáde, ale iné jednotky boli tak porazené, že niektoré prápory odmietli bojovať,“ npísal Brian.
Ale ešte nie je koniec
Ozbrojené sily Ukrajiny majú zároveň stále veľké zálohy, ktoré môže Kyjev nasadiť  do boja. Ale aj Rusko má obrovské záložné sily , dodal autor.
 
Rusom pomohli nové satelity
Rusom pomáhajú nové satelity. Vojenský korešpondent informoval o objavení sa nového prieskumného satelitu Ozbrojených síl Ruskej federácie. Pomoc Spravodajce Marat Chairullin oznámil, že ruské ozbrojené sily majú možnosť pozorovať dianie na... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme