ZA TO MÔŽE OHŇOSTROJ! Vražda spáchaná Ukrajincom má pokračovanie
12 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Môže za to ohňostroj! To naznačila zastupiteľka brnenskej mestskej časti Bystrc Monika Křížová po vražde spáchanej Ukrajincom práve pri sledovaní ohňostroja. Výrok zastupiteľky vzbudil pozdvihnutie. O téme informujú české Parlamentni Listy.

Známy brnenský právnik Tomáš Tyl zareagoval na svojom facebookovom účte na tragickú udalosť, ktorá sa stala cez víkend v brnenskej mestskej časti Bystrc. Podľa všetkého tam mal Ukrajinec ubodať jedného z účastníkov tamojšieho ohňostroja a druhého zraniť.

Informáciu, o ktorej referoval server Novinky.cz , potvrdil policajný hovorca Petr Vala.

„V sobotu večer krátko pred dvadsiatou hodinou došlo blízko električkovej zastávky Prístaviska v Brne-Bystrci k potýčke medzi niekoľkými osobami, pri ktorej jeden muž nožom napadol a zranil dve osoby. Tie museli byť s bodnoreznými poraneniami prevezené do nemocnice. Jeden napadnutý neskôr v nemocnici zomrel. Útočníka na mieste policajti zadržali a umiestnili do cely. Cudzinec je podozrivý zo zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uviedol.

Tomáš Tyl najskôr v súvislosti s touto udalosťou glosoval príspevok, ktorý zverejnil iný používateľ sociálnej siete Facebook. „Tak, ale inak tu máme pekne,“ napísal Tyl s tým, že to je zrejme dôvod, prečo to sem „mladíkov“ tak ťahá. „Konečne sa môžu realizovať. Ja by som tiež do niečoho pichol,“ reagoval na text, v ktorom sa jeho autor podivil nad tým, že si so sebou vraždiaci Ukrajinec vzal na ohňostroj zbraň.

„Tak ste ‚cudzincom z východnej Európy' vďačným za prijatie českou spoločnosťou a hovoríte si cestou na prehliadku ohňostrojov: Čo by som si tak so sebou mohol vziať? No, vezmem si nôž. Ten sa vždy môže hodiť,“ použil používateľ Anastacio Marquez iróniu vo vzťahu k tomu, že namiesto vďačnosti dotyčný cudzinec rozpútal na brnenskej spoločenskej akcii vražedné peklo.

Ukrajinec v Brne POBODAL dvoch ľudí! Jeden z nich zomrel, druhý bojuje o život
Cudzinec v Brne-Bystrci v sobotu večer pobodal dvoch ľudí, jeden z nich v nemocnici zomrel, informuje český portál echo24.cz. Muž je v policajnej cele, je podozrivý z vraždy. Polícia žiada svedkov, aby sa jej ozvali. Na policajnom webe o tom v... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

„Koľko že má byť tá pokuta za neprijatie nelegálnych migrantov? Pol milióna? Šesťsto tisíc? Aká je asi hodnota života ubodaného Čecha,“ reagoval ešte dotyčný na informáciu, že na základe dohody, pre ktorú zdvihol na odporúčanie českej vlády aj minister vnútra Vít Rakúšan ruku, bude Česko musieť v budúcnosti ďalších migrantov buď prijať, alebo zaplatiť za to, že ich odmietneme.

Už vo vážnejšom tóne, napriek tomu s náznakom irónie, potom reagoval Tomáš Tyl na príspevok brnenskej zastupiteľky mestskej časti Bystrc Moniky Krížovej, ktorá kandidovala za koalíciu ľudovcov a STAN. Tá sa k incidentu vyjadrila s tým, že za ním vidí problematické organizovanie ohňostrojov.

„Pani zastupiteľka za ľudovcov úplne bezchybne identifikovala príčinu smrti mladého muža ubodaného Ukrajincom v Bystrci. Áno, môžu za to ohňostroje,“ ako by neveriacky krútil hlavou nad tým, čo zastupiteľka napísala, Tyl.

Bože, keď som sa pred dvoma dňami pýtal, či je u ľudovcov ešte vôbec niekto normálny, fakt som nechcel až takú explicitnú odpoveď,“ naznačil, že spomínané slová mu dali viac ako jasný signál, ako to s ľudovcami vlastne je.

„PS: Ja by som tie priehrady zakázal... Voda je v tom zelená, furt to musíme čistiť, lezú do toho ľudia, potom tiež tie zdochnuté ryby,“ napísal právnik ďalej v podobnom tóne a s podobnou argumentačnou logikou, akú podľa neho použila Krížová a spomenul aj zdemolovanú ukrajinskú priehradu Kachovka.

Dodajme, že "koalícia Ľudovci a Starostovia - Zmena pre Bystrc" vo svojom predvolebnom programe nič o rušení ohňostrojov neuvádzala, naopak v ňom v časti venovanej kultúre pod v tejto chvíli nešťastným heslom Bystrc - miesto kde nie je nuda, nájdeme zmienky o tom, že sa kultúrny program v Bystrci otvorí všetkým vekovým skupinám a zaistí atraktívne využitie nielen Spoločenského centra, ale aj okolia priehrady.

„Podporíme budovanie susedských vzťahov, oživíme verejný priestor,“ hlásala pred voľbami Monika Křížová, ktorá by teraz rada rušila ohňostroje s tým, že aj vražda, ktorú spáchal mladý Ukrajinec, je vysokou cenou za ich organizovanie.

DOBRÝ PRÍKLAD? Nemeckí klimatickí aktivisti "sa činia" (VIDEO)
Nemeckí klimatickí aktivisti spáchali od roku 2022 580 trestných činov. Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová povedala, že klimatickí aktivisti zo skupiny "Last Generation" boli od začiatku minulého roka zodpovední za 580 trestných... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik