AKTUÁLNE Vo veku 86 rokov zomrel Silvio Berlusconi
12 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Zdravie okázalého mediálneho magnáta, bývalého talianskeho premiéra, ktorý viedol tri talianske vlády, sa v posledných rokoch výrazne zhoršilo. Vo veku 86 rokov zomrel bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi, informuje The Guardian.

Mediálny magnát, ktorý viedol tri talianske vlády v rokoch 1994 až 2011 a ktorého strana Forza Italia je mladším partnerom súčasnej vládnej koalície, už nejaký čas trpel leukémiou.

Berlusconi bol jedným z najokázalejších talianskych politikov, ktorý v roku 2017 zaznamenal politický návrat napriek kariére poznamenanej sexuálnymi škandálmi, nespočetnými obvineniami z korupcie a odsúdením za daňové podvody.

Tento rok na jar strávil šesť týždňov v milánskej nemocnici San Raffaele, kde sa liečil na pľúcnu infekciu spojenú s chronickou myelomonocytovou leukémiou, kým ho znovu prijali .

Berlusconi, ktorý sa narodil v Miláne v roku 1936 v rodine zo strednej triedy, začal svoju podnikateľskú kariéru v oblasti developmentu a potom založil Mediaset, najväčšieho talianskeho komerčného vysielateľa. V rokoch 1986 až 2017 vlastnil aj futbalový klub AC Miláno.

Forza Italia bola založená v roku 1993. O rok neskôr bol Berlusconi prvým premiérom, ktorý bol zvolený bez toho, aby predtým zastával vládny úrad, a jeho druhé funkčné obdobie, medzi rokmi 2001 a 2006, je najdlhšie od 2. svetovej vojny. V roku 2008 sa vrátil k moci, ale v roku 2011 bol nútený odstúpiť z dôvodu akútnej dlhovej krízy.

Dan Landa: Za covidu nešlo DRŽAŤ HUBU! A súdy nám dali za pravdu
Daniel Landa v posledných dňoch oslavuje úspechy so svojim novým albumom Minové pole, ktoré vyšlo osem rokov po predchádzajúcom štúdiovom počine Žito. „Sústredím sa teraz hlavne na to pozitívne,“ oceňuje spevák, že sa môže vrátiť k hudbe. Svoje... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Berlusconi bol odsúdený za daňové podvody koncom roka 2012 , za čo si odpykal ročný trest verejnoprospešnými prácami na čiastočný úväzok v rezidenčnom dome v Miláne. Jeho zákaz uchádzať sa o úrad bol zrušený včas pred všeobecnými voľbami v roku 2018, keď Forza Italia kandidovala v koalícii s Ligou a Bratmi Talianska, ale nedosiahla 40 % potrebných na vládnutie.

V roku 2019 získal Berlusconi kreslo v Európskom parlamente a vo všeobecných voľbách v októbri 2022 sa jeho strana vrátila k moci v koalícii vedenej talianskymi bratmi Giorgie Meloniovej . Berlusconi bol zvolený aj za senátora.

Berlusconi, prezývaný Il Cavaliere (rytier), bol často považovaný za „kráľovníka“ v talianskej politike.

V roku 2016 mal operáciu na nahradenie chybnej aortálnej chlopne a v septembri 2020 bol prijatý do nemocnice s Covidom. Mal pretrvávajúce komplikácie súvisiace s vírusom, túto skúsenosť opísal ako „najhoršiu v mojom živote“.

Dvakrát sa oženil a sedem rokov bol vo vzťahu s Francescou Pascale (37) pred vzťahom s 33-ročnou Martou Fascinovou, poslankyňou Forza Italia, s ktorou mal v marci 2022 „symbolické manželstvo“. Mal päť detí.

Miliardy do vyhovujúcej politiky! George Soros odovzdal synovi Alexovi štafetu
George Soros odovzdal synovi Alexovi kontrolu nad jeho 25 miliardovým impériom, informuje americký portál Breitbart. Alex mieni ešte viac rozšíriť "bdelé záujmy" svojho otca a podľa vlastných slov je ešte "viac politický". Na Globsec v Bratislave... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik