Ukrajinské drony nepochodili (VIDEO)
12 | 06 | 2023 I Milan Laca
Ruské Ministerstvo obrany ukázalo video z odrazenia útoku bezpilotných dronov  Ozbrojených síl Ukrajiny na loď "Priazovje".

Posádka ruskej lode "Priazovje" zničila ukrajinské bezpilotné člny, ktoré na ňu zaútočili  v Čiernom mori. Ostreľovala ich  z palubných šesťhlavňových útočných kanónov AK-306M. 

Zverejnili video
Na záberoch vidno priblíženie jedného z dronov k lodi, streľbu z palubných kanónov protilietadlového delového systému. Video zachytáva aj moment zásahu a výbuchu jedného z dronov. Na trupe jedného z dronov je možné rozlíšiť názov: „Kіt ta Enot“ („Mačka a mýval“).
Útok dronov v Čiernom mori
Čo hovoria Rusi - niekto tam aj "nakúkal"
Ministerstvo obrany informovalo, že ukrajinská armáda sa neúspešne pokúsila zaútočiť na loď Azov z Čiernomorskej flotily, ktorá zaisťovala bezpečnosť plynovodov Turecký prúd a Modrý prúd, v juhovýchodnej časti Čierneho mora. Išlo o šesť bezpilotných člnov. Podľa ministerstva  boli všetky člny zničené 300 kilometrov juhovýchodne od Sevastopoľu,  obete neboli, loď nebola poškodená. Navyše, v čase útoku vo vzduchu v centrálnej časti Čierneho mora operoval strategický prieskumný dron RQ-4B Global Hawk amerického letectva.
Nebolo to prvý raz
Nejde o prvý útok na ruské vojnové lode, ktoré ochraňujú plnovody v Čiernom mori. Koncom mája ministerstvo obrany oznámilo, že Ukrajina sa pokúsila zaútočiť na loď Ivan Churs tiež bezpilotnými člnmi. Ruskí námorníci vtedy zničili všetky drony 140 kilometrov severovýchodne od Bosporu. Podľa zdroja agentúry RIA Novosti, boli na útok použité bezpilotné člny západnej výroby. Ukrajinská strana tvrfila, že loď poškodili.
 
Ukrajina s technikou od NATO narazila na ruský múr obrany
"Rusí vyprášili Ukrajinu a celé NATO na bojisku, armáda Ukrajiny platí najvyššiu možnú cenu! Protiofenzíva Kyjeva narazila do múru!" Píše srbský web informer.rs. Ukrajina v posledných dňoch posunula svoje dve najlepšie vycvičené a najlepšie... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme