Šokujúce fakty o výbuchu Nord Stream!
11 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Jachta, ktorú Nemci podozrievajú z prevážania výbušnín s cieľom vyhodiť do vzduchu Nord Stream mala byť podľa nich prenajatá vo Varšave. Objavili sa ďalšie šokujúce fakty o výbuchu Nord Stream. 

Nemeckí vyšetrovatelia tvrdia, že je čoraz pravdepodobnejšie, že výbušnina bola prevezená na jachte Andromeda za účelom, aby ňou bol vyhodený do vzduchu plynovod Nord Stream.

Vinníci si podľa nich mali plavidlo prenajať od varšavskej cestovnej kancelárie.

Ak sa tvrdenia nemeckých vyšetrovateľov potvrdia, mohlo by to spôsobiť vážne nepríjemnosti poľskej vláde, ktorá tvrdí, že nevie, čo sa stalo, píše maďarský Mandiner.

Nemecká polícia incident zrekonštruovala

Podľa nich navigačné zariadenie Andromedy (päťdesiatstopová jachta), ktoré zabavili, odhaľuje, že: "Loď bola na mieste krátko pred výbuchom. Po kontrole lode sa našli vzorky špeciálnej výbušniny, ktorá mohla byť vhodná na detonáciu. Okrem toho sa vo vnútri lode našli vzorky DNA a odtlačky prstov. Vyšetrovatelia videli aj ukrajinského vojaka a teraz sa snažia zistiť, či bol na lodi," píše maďarský Mandiner.

Vyšlo tiež najavo, že jachta bola nedávno prenajatá od varšavskej cestovnej kancelárie, ktorá je podľa Nemcov podozrivá z väzieb na ukrajinskú rozviedku.

Nemeckí vyšetrovatelia sa tiež snažia nájsť dôkazy, že sabotáž vykonali Ukrajinci, a tiež sa snažia zistiť, co všetko mohlo mať Poľsko spoločné s bombardovaním.

Andromeda sa dostala do pozornosti nemeckých úradov vlani v októbri, uviedol predstaviteľ tajnej služby. Nemci, samozrejme, informovali poľské orgány o výsledkoch vyšetrovania.

Človek si, samozrejme, kladie otázku, či vedenie poľského štátu mohlo vedieť o akcii Andromedy

Nemci tvrdia, že o tom nemajú žiadny dôkaz.

Vysokopostavený poľský bezpečnostný predstaviteľ citovaný novinami povedal: "Môžem vás ubezpečiť, že do tohto príbehu nie je zapojená žiadna poľská inštitúcia."

Podľa poľskej pozície je pochybné, že Andromeda bola zapojená do bombardovania.

Jeden z novinárov mal navštíviť aj adresu ukrajinskej cestovnej kancelárie Feeria Lwowa registrovanej v Poľsku, ktorá si prenajala plavidlo pôvodne v nemeckom vlastníctve (čo je dôvod, prečo ho nemecké orgány mohli skontrolovať).

Podľa údajov spoločnosti podnik v predchádzajúcich rokoch dosiahol malé príjmy, s výnimkou roku 2020, keď mal príjem 3,5 milióna dolárov a to priamo v najtemnejšom období pandémie.

Sídlo spoločnosti sa nachádza v schátranej administratívnej budove vo Varšave.

Muž pracujúci v budove povedal novinárom, že o spoločnosti nikdy nepočul.

Ukrajinská vláda naďalej popiera akúkoľvek účasť na vyhodení Nord Streamu do vzduchu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že každý, kto tvrdí opak, by mal predložiť dôkazy. To je presne to, na čom Nemci pracujú..., píše maďarský Mandiner.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik