Socialistické (teraz kapitalistické) vykorisťovanie pokračuje
12 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"So záujmom sledujem boj lekárov, ktorí počas svojej „pohotovosti“ musia sústavne pracovať až 36 hodín. Podporujem ich odpor voči takémuto novodobému vykorisťovaniu lebo sám som ho zažil." Prekvapivo, ale zaujímavo píše právnik a expert na právo i neprávo Jozef Šátek v statuse na sociálnej sieti.

"Ako mladý vyšetrovateľ na okresnom policajnom úrade v Senici v roku 1980 som zažil situáciu, keď sme nastupovali do „výjazdovej služby“ pričom sme pracovali od rána 7,30 h až do 16,00 h, potom sme ostali v zamestnaní, vo veľkej väčšine sme počas noci boli vyslaní na určitú udalosť, ktorú sme riešili celú noc až do skončenia služby v nasledujúci deň do 16,00 h, alebo v prípade, že výjazd na udalosť nebol (výnimočne), tak sme normálne do daného času pokračovali v svojej práci, čiže v kuse sme pracovali 36 hodín (žiadne nadčasy, žiadne preplácanie nadčasovej práce, žiadne preplácanie soboty a nedele)." Uvádza do témy autor statusu.

Nič vám to nepripomína?

"Situácia nakoniec vyústila do stavu, že sa vyšetrovatelia nášho oddelenia proti tomu vzbúrili (ja som bol pre svoj vek tým posledným v rade). Napísali sťažnosť, ktorú prišiel počas rannej porady riešiť samotný „okresný náčelník“.

Prišiel vypočul si našu sťažnosť a vytiahol denník Pravda, kde bol práve v ten deň komentár, ktorý tvrdil, že pre socialistickú spoločnosť musí každý jej člen urobiť maximum bez ohľadu na svoje osobné záujmy. Takže toto socialistické (teraz kapitalistické) vykorisťovanie ďalej pokračuje." Konštatuje Jozef Šátek.

"Záhadný" Pročkov výstrel na Pellegriniho (Hneď po Matovičovi)
"Kladiem si otázku." Píše Jožo Pročko úvod statusu krátko po tom, ako Matovič, jeho stranícky tútor, uverejnil ten svoj. A tak, ako Matovič zaútočil na Pellegriniho, tak spravil aj "samostatne mysliaci" Matovičov človek - Pročko. Náhoda?... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme