Roman Michelko: Ako neprehrať voľby v septembri 2023
12 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Nvotová, Nicholsonová, Remišová - politický planktón, molekula a kvark. Novopečený člen SNS politický komentátor Roman Michelko v príspevku na sociálnej sieti urobil analýzu výsledkov septembrových predčasných volieb. Podľa neho sa múdri učia z chýb druhých, hlúpi z vlastných. 

Zásadnou okolnosťou, ktorá rozhodne o výsledku volieb v septembri 2023, bude podľa Michelka to, aké strany prepadnú a, naopak, aké búdu v parlamente. Zatiaľ sa to vraj vyvíja celkom optimisticky.

Demokrati beznádejne mimoparlamentní

"Veľká nádej koalície Demokrati je a zrejme už ostane beznádejne mimoparlamentná, rovnako ako Modrý most, v ostatnom čase dopovaný podporou „sympaťáka“ Bélu Bugára. Istú parlamentnú účasť nemá ani SME RODINA, SASKA či KDH," vymenúva komentátor.

Absencia strategického myslenia Republiky

Prognózy poseptembrového vývoja by teda mohli byť podľa šerstvého národniara optimistické, ak by nezvíťazil tupý stranícky egoizmus. No a práve to vraj hrozí. "Republika sa snaží útočiť na programovo najbližšiu stranu - otvorenú kandidátku SNS. Takéto konanie je krajne deštruktívne a môže viesť len k prepadu hlasov a konzervovaniu garnitúry, ktorá priniesla Slovensko na samotný pokraj kolapsu," prízvukuje Michelko.

Hovorí, že absolútna absencia strategického myslenia môže viesť do reprízy volieb v roku 2010, keď koalícia z roku 2006 - 2010 nemohla pokračovať, lebo vďaka straníckemu súpereniu a straníckemu egoizmu si bývalé koaličné strany išli tak tvrdo po krku, že Smer vtedy SNS silne zmarginalizoval, strana dosiahla len 5,07 % a HZDS dokonca vytlačil z parlamentu.

Pád Radičovej vlády, zdroj: TASR

"Získal tak možno o jeden mandát viac, ale stratil 8. No a čo nasledovalo, veľmi dobre vieme: Radičovej vláda. A pritom stačilo tak málo. Ak by neprepadlo 9 hlasov HZDS, trojkoalícia Smer, SNS, HZDS mohla pohodlne pokračovať ďalšie 4 roky," myslí si politický komentátor.

Múdri sa učia z chýb druhých

V roku 2016 sa už Smer podľa Michelka poučil a dal svojmu potencionálnemu koaličnému partnerovi priestor na oslovenie svojich voličov, nešiel do konfrontácie s SNS, ba dokonca jej prenechal témy, v ktorých bola strana autentická a mala šancu efektívnejšie osloviť voličov. "A dopadlo to dobre. V rokoch 2016 až 2020 tu síce bola bizarná koalícia Smer, SNS, Most-Híd a Sieť, ale je celkom jasné, že bez SNS, ktorá malo niečo vyše 8 %, by to možné nebolo. Múdri sa učia z chýb druhých, hlúpi z vlastných. Preto treba dúfať, že ak si nebezpečie prepadu opozičných hlasov neuvedomuje stranícke vedenie, mohli by ich priviesť k rozumu aspoň premýšľaví voliči."

FB/ Dorota Nvotová | Dorota Nvotová

Nvotová a Nicholsonová - spojenie politického planktónu s politickou molekulou

Ako už Michelko spomínal, koaličná strana spektra sa pre opozíciu vyvíja nanajvýš dobre. "Demokrati naberajú poriadne panoptikum. V stave úplného zúfalstva draftovali Dorotu Nvotovú, ktorá viac ako pochybnými umeleckými kvalitami už veľakrát zaujala čistou nefalšovanou vulgárnosťou. No a spojenie Demokratov s Jablkom Lucie Nicholsonovej je klasické spojenie politického planktónu s politickou molekulou."

A na záver politický kvark - Veronika Remišová

Rovnako stratená v politickom zúfalstve je podľa novopečeného národniara aj Veronika Remišová, ktorú nikto príčetný nechce, tak ide k nepríčetnému Matovičovi. "Ale len ako bezvýznamná osoba, ani nie politická molekula, ale doslova len ako politicky kvark. Ale nakoniec všetko je asi tak ako má byť. Po dlhom blúdení „pobozká prsteň svojho vládcu“ a vráti sa domov. Či aj do parlamentu, ťažko povedať, ale poznajúc mentálne obzory voličov OĽANO nielen že to nie je vylúčené, ale je to priam pravdepodobné," uzavrel Michelko.

ANALÝZA: RTVS katastrofálne zlyháva!
Predstavitelia hnutia Republika na tlačovej besede nedávno pred budovou RTVS predstavili kritickú analýzu mediálneho prostredia na Slovensku. Svoju kritiku smerovali hlavne na verejnoprávnu inštitúciu, ktorá má v rámci plnenia verejnej služby... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik