Pokánie Zuckerberga! Uznal chybu!
11 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Generálny riaditeľ spoločnosti Meta Mark Zuckerberg sa venoval problému dezinformácií počas pandémie koronavírusu. Počas pandémie vedci požiadali o cenzúru príspevkov súvisiacich s pandémiou COVID-19. Zakladateľ Facebooku teraz uznal, že bolo chybou cenzurovať tieto skeptickejšie názory, ktoré sa neskôr ukázali ako pravdivé. V roku 2021 pripustil, že Facebook odstránil približne 18 miliónov príspevkov obsahujúcich údajné dezinformácie. Aj to podkopalo dôveryhodnosť sociálnej siete u verejnosti.

V nedávnom rozhovore v podcaste Lex Friedman Mark Zuckerberg, generálny riaditeľ spoločnosti Meta, materskej spoločnosti Facebooku a Instagramu, hovoril o cenzúre, ktorá sa odohrala na Facebooku v čase covidu, informovali Fox News aj Shockya.

"Vezmite si nejaké veci o covide na začiatku pandémie, keď existovali skutočné zdravotné následky choroby, ale keď nebol čas skutočne otestovať veľa vedeckých predpokladov," povedal Zuckerberg

Chybou podľa neho bolo cenzúrovanie skeptickejších názorov, ktoré sa neskôr ukázali ako pravdivejšie

"Bohužiaľ, myslím si, že vedci pochybovali o mnohých faktoch v tejto otázke, takže požiadali o cenzúru mnohých vecí, ktoré sa pri spätnom pohľade ukázali ako pravdivejšie alebo spornejšie," povedal zakladateľ Facebooku. Myslí si tiež, že tieto požiadavky na cenzúru poškodili dôveryhodnosť Facebooku u verejnosti. "Skutočne to podkopáva dôveru," dodal.

Počas pandémie COVID-19 v roku 2021 Zuckerberg v rozhovore pre CBS pripustil, že na Facebooku odstránil viac ako 18 miliónov príspevkov, ktoré obsahovali údajné dezinformácie o covide.

V tom čase sa riadil slovami: "Ak na platforme uvidíme škodlivé informácie, odstránime ich."

Bol si však vedomý toho, že systém boja proti dezinformáciám nie je na platforme dokonalý.

"Chystáme sa zachytiť všetko? Samozrejme, robíme chyby a sú oblasti, v ktorých sa musíme zlepšiť. Ale je to najlepšie číslo (18 miliónov), aké máme, pokiaľ ide o to, čo boli naše systémy schopné odhaliť," vysvetlil a uznal zložitosť identifikácie dezinformácií a ich riadenia na sociálnych médiách.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik