Organizujú europoslanci mocenský prevrat v Rusku?
11 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

V pondelok 5. a v utorok 6. júna rokovali europoslanci v bruselskej budove Európskeho parlamentu s početnou skupinou predstaviteľov ruskej opozície. Bola zastúpená predovšetkým jej exilová časť, ale v utajení mali prísť aj ľudia z Ruska. A v utajení pred občanmi únie i Slovenska bola tiež celá akcia.

Vychádzajme z informácií českého spravodajského serveru novinky.cz.

Zaujímavé vyhlásenie - náš mainstream mlčí

Jeden z najvýznamnejších členov ruskej opozície Michail Chodorkovskij výsledky zhrnul s uspokojením: „Európsky parlament priznáva nezmyselnosť interakcie s putinovským režimom a vidí v širokej koalícii (zástupcov ruskej opozície) podpísanej pod Berlínskou deklaráciou kolektívneho partnera v rokovaní. Dialóg medzi Európskym parlamentom a široko pojatou ruskou demokratickou opozíciou bude pokračovať.“

Na vysvetlenie fakty a nie dojmy Chodorkovského

Po prvé, s ruskou opozíciou nerokoval Európsky parlament. Akciu zorganizovali štyria europoslanci na čele s Litovcom Andriusom Kubiliusom. Cieľ, ktorý tento bývalý litovský premiér na mieste vytýčil, spočíval v tom, že štyria poslanci za pomoci ruskej opozície musia presvedčiť Európu, že v Rusku bude bez akýchkoľvek pochýb vybudovaná demokracia. Argumenty, že to tak skutočne bude, ale na stretnutí nezazneli v tej miere, aby mali váhu pre ľudí, ktorí majú opačný názor na demokraciu v Rusku.

Veľké slová, malý výtlak

Po druhé, ako vždy v takýchto prípadoch, stretnutie ignorovala skupina Alexeja Navalného, ​​ktorá sa rozhodla ísť vlastnou cestou mimo akejkoľvek koalície. Hovoriť preto o široko poňatej opozícii bolo trochu pritiahnuté za vlasy.

Divní patróni

Po tretie, (píše web novinky.cz) súbor jedincov, ktorý v Bruseli zastupoval ruskú opozíciu, má totiž vadu, ktorá ho nemôže urobiť efektívnym partnerom demokratického Západu. Je bezzubý. Potrebuje cudzie barličky. Ukrajinu, aby za neho vyhrala vojnu. Západ, aby za neho vytýčil podmienky povojnovému Rusku. Potom by sa ozvali ako činitelia pripravení tieto podmienky splniť.

Na stretnutí zneli vyhlásenie, že postačí ruské obyvateľstvo presvedčiť, že demokracia je lepšia ako nedemokracia. Nie je jasné, kde rečníci berú túto istotu. Nič v Rusku nenasvedčuje, že by v krajine rástol záujem o demokraciu západného typu, nieto túžba po nej.

Šokujúce fakty o výbuchu Nord Stream!
Jachta, ktorú Nemci podozrievajú z prevážania výbušnín s cieľom vyhodiť do vzduchu Nord Stream mala byť podľa nich prenajatá vo Varšave. Objavili sa ďalšie šokujúce fakty o výbuchu Nord Stream. Nemeckí vyšetrovatelia tvrdia, že je čoraz... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik