Nevoľte psychicky narušených
11 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Náš volebný zákon, žiaľ, nevylučuje možnosť kandidovať ľuďom so zjavnou duševnou poruchou. Prípadne, dokonca, súbehom takýchto chorôb. Náš volebný zákon nepozná nič ako preskúmanie duševnej spôsobilosti kandidátov. Nad volebným zákonom by však mal stáť rozum voliča.

Nie, nechcem sa púšťať do prípadnej a oprávnenej polemiky o potrebe nejakého dosiahnutého (najlepšie nie kúpeného) vzdelania u volebného kandidáta. Politická prax nám v uplynulých troch rokoch dostatočne ukázala, akú paseku v podobách demokracie a správy štátu dokážu narobiť síce vzdelaní politici, ale napriek tomu sprostí ako tágo. Sám som mal niekoľko spolužiačiek, ktoré absolvovali vysokú s červeným diplomom, no celý život prežili na poste úradníčky, na ktorý bohato kvalifikačne stačí maturita. A poznám mnoho ľudí práce so základným vzdelaním, ktorých názory a postoje ma hlboko a celoživotne inšpirovali. Vo vzdelaní to teda nebude. Máme príklad bábkoherečiek či právnikov, ignorujúcich zákonné obmedzenia pre občanov iba preto, že oni si myslia, že sú viac, ak nie úplne najviac.

Nedopusťme reprízu primitivizmu

Máme však už dosť odpudzujúcich skúsenosti s takzvanými „bavičmi“ v slovenskej politike, čo je iba milosrdný eufemizmus pre tých, ktorých správanie, vyjadrovanie, myslenie, politická logika a politická taktika sa vymyká normálu, civilizovanosti, korektnosti, ale aj akejkoľvek morálke, etike či bontónu. Nazvývajme ich radšj primitívovia alebo rovno chrapúni. Mnohí z nich sa dokonca vyžívajú v tom, že sú za nich považovaní a to už ide o vážne duševné postihnutie. Nechápem, ako môžu kandidáta na získanie vodičského preukazu zo zákona nútene podrobovať psychotestom a kandidáta na vedenie štátu nie. Vlastne, chápem, nikto z tých spoločensky nebezpečných magorov si predsa takýto zákon neschváli. Boli by sami proti svojim záujmom. Proti svojim kšeftom, proti našim miliónom, ktoré si oni chcú privlastniť.

https://www.hlavnydennik.sk/2023/06/11/dag-danis-tu-uz-predsa-nejde-o-fica-v-hre-je-nieco-ine

Čo nám zanechajú?

Je naozaj desivou predstavou, že niektorí politici tu chcú po sebe zanechať iba odkaz, že to boli tí vrieskajúci, nadávajúci, podvádzajúci vychcaní smradi, nič iné. Koľko múdrych myšlienok tu po sebe zanechali ozajstní štátnici, aké veľké dielo je tu po nich pre ďaľšie generácie. Čo tu zostane po tých šialených smradoch? Iba dedičstvo bankových úščtov pre ich rodiny. Ozaj, kedy dávno sme mali na Slovensku štátnika? Pre štát a jeho občanov je tu prítomná iba traumatizujúca spomienka na obdobia temna, rozkladu, deštrukcie, utláčania demokracie a zavádzania cenzúry. Toto chce niekto ešte voliť? Alebo chce voliť tých, ktorí do štátnej služby vstupujú s jediným cieľom – likvidácie štátu a štátnosti? Nemáme na výber dostatok duševne príčetných, múdrych, kultivovaných, kompetentných, pronárodných? Čo sme už fakt preboha oslepli, ohluchli, máme trepanované mozgovne, že nám stačia nadávajúci a vrieskajúci psychopati, predstavujúci koncentrovanú nenávisť?

Je to na voličoch

Ak už teda môžu kandidovať psychopati a inak  najrôznejšie závadové osoby – aspoň z pohľadu ich zjavných charakterových nedostatkov, potom je iba na voličoch, či ich cez tú kandidatúru pustia, alebo nie. To je náramne jednoduchá logika. Žiadna stranícka sfanatizovaná hluchá a slepá sekta so svojim jediným "vodcom" (nechcem to prekladať do nemčiny) nevydá na päťpercentnú hranicu – zázrak z roku 2020 sa už nikdy opakovať nebude.Chce to iba nedávať hlas súkromným podnikateľským subjektom s jedinou politikou – prisať sa na štát a jeho občanov a parazitovať na nich kým sa dá a kým je z čoho, ale voliť strany s členskou základňou, so svojimi predstaviteľmi v regiónoch, s ktorými môžete podľa potreby komunikovať a cez ktorých môžete na pôdu parlamentu prenášať svoje potreby. Pri súčasných psychopatoch môžeme vykonať akurát jednu potrebu – vy...toto sa na nich. Ale oni s tým rátajú ako s podnikateľským rizikom a nám to nič nepomôže.

P.S.

„Veľký politik sa pozná podľa toho, či jeho myšlienky žijú aj po jeho smrti alebo iba po jeho porážke.“ —  Napoleon Bonaparte

(Zatiaľ) Nedokonaný kaviarenský štátny prevrat
Nič, čo nám predviedla diktátorská slovenská moc za uplynulé tri roky, nebolo dokončené. Nielen Rázsochy. Nič. A taktiež nič, o čom mainstream tvrdil, že je to jediná povolená pravda, sa ako pravda nepotvrdilo. Skôr ako hoaxy. Hlupáci vždy dopadnú... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik