Nech si EÚ poradí sama!
11 | 06 | 2023 I Milan Laca

Tunisko odmietlo prevziať úlohu pohraničnej stráže EÚ pre migrantov.

Tuniský prezident Kais Saied povedal, že jeho krajina neprevezme úlohu pohraničnej stráže pre iné štáty, píšu arabské médiá. Kais Saied to oznámil pri návšteve mesta Sfax, pred plánovanou návštevou európskych lídrov, znepokojených počtom migrantov, prekračujúcich Stredozemné more.

Nebudeme!

"Nemôžeme hrať dvojakú hru, keď niektorí utečenci odhalia svoje skutočné úmysly a iní ich skryjú. Nemôžeme niesť zodpovednosť za problémy v ich krajinách," povedal prezident. Počet utečencov cez Stredozemné more sa zvýšil, odkedy Kais Saied vo februári oznámil tvrdé opatrenia proti subsaharským migrantom. Africká únia označila jazyk, ktorý použival, za rasistický.

Albánsko, aktivovaná americká „bomba“ proti Európe
"Albánsko ponúka albánske občianstvo všetkým Albáncom žijúcim v susedných krajinách. Pomaly, ale iste sa sklzávame smerom k Veľkému Albánsku. Tento projekt CIA má od kolapsu Juhoslávie v 90. rokoch podnecovať občianske vojny a oddeľovať komunity."... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

EÚ núka peniaze

Taliansko už ponúklo Tunisku finančnú podporu, pred dosiahnutím dohody s MMF, vo výške 700 miliónov eur pre životne dôležité sektory tejto republiky. Európska únia je pripravená poskytnúť Tunisku pomoc v celkovej výške viac ako 1 miliardu eur, výmenou za zlepšenie hraničných kontrol a opatrenia proti pašovaniu ľudí „hneď, ako sa dosiahne potrebná dohoda“.

Štedrá Európa

Ako napísal denník Politico,.Európska komisia zvažuje poskytnutie pomoci až 900 miliónov eur a „ako okamžitý krok by sme mohli poskytnúť rozpočtovú podporu" povedala predsedníčka von der Leyenová na tlačovej konferencii s talianskou premiérkou Georgiou Meloniovou a holandským premiérom Markom Ruttem, počas návštevy Tuniska. Po stretnutí s prezidentom Kaisom Saiedom oznámila, že budú spolupracovať na „komplexnom päťzložkovom balíku“, ktorý zahŕňa „zvýšenie obchodu a investícií“ a „obojstranne výhodnú energetickú spoluprácu“. EÚ je tiež pripravená poskytnúť Tunisku 100 miliónov eur na správu hraníc, pátranie a záchranu, opatrenia proti prevádzačstvu a ďalšie iniciatívy zamerané na riešenie problému migrácie, povedala von der Leyenová.

Organizujú europoslanci mocenský prevrat v Rusku?
V pondelok 5. a v utorok 6. júna rokovali europoslanci v bruselskej budove Európskeho parlamentu s početnou skupinou predstaviteľov ruskej opozície. Bola zastúpená predovšetkým jej exilová časť, ale v utajení mali prísť aj ľudia z Ruska. A v... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik