Kyjev chystá prekvapenie?
11 | 06 | 2023 I Milan Laca

Hlavným tromfom ešte nehrali. Prečo ozbrojené sily Ukrajiny postupujú polovičato.

Ozbrojené sily Ukrajiny dodržiavajú počas ofenzívy určité taktické rozhodnutia, ktoré musia brať do úvahy ruské ozbrojené sily.

Bude prekvapenie? 

K tomuto záveru dospel ruský vojenský expert natolij Matvijčuk. V rozhovore pre portál Cargrad hovoril o aktivácii nepriateľských síl na frontovej línii a vysvetlil aj to, prečo sa ešte nehralo s hlavným tromfom kyjevského režimu.

Ukrajina s technikou od NATO narazila na ruský múr obrany
"Rusí vyprášili Ukrajinu a celé NATO na bojisku, armáda Ukrajiny platí najvyššiu možnú cenu! Protiofenzíva Kyjeva narazila do múru!" Píše srbský web informer.rs. Ukrajina v posledných dňoch posunula svoje dve najlepšie vycvičené a najlepšie... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

O čo ide...
Matvijčuk upozornil na skutočnosť, že v tejto fáze ofenzívy ukrajinská armáda sonduje obranu ruských ozbrojených síl, pričom využíva len obmedzený počet vojakov a vojenskej techniky. Nie nadarmo ukrajinská armáda napreduje polovičnou silou. Tento postup je strategickým manévrom, s ktorým musí ruské velenie počítať. Všimol si, že Kyjev pripravil veľké vojenské zálohy, ale zatiaľ ich nepoužíva v priebehu útočných operácií. Nedá sa vylúčiť, že ukrajinské velenie úmyselne brzdí veľké sily a odmieta ich nasadiť do boja.
Skúmajú?

„Ozbrojené sily Ukrajiny teraz vykonávajú prieskum silou. Toto je najčistejšia taktika NATO, keď mobilné, flexibilné sily skúmajú obranu nepriateľa, aby odhalili jasné slabiny a aby tam mohli sústrediť svoje úsilie“, vysvetlil expert. Matvijčuk vyjadril presvedčenie, že skôr či neskôr ukrajinské velenie vrhne do boja veľké zoskupenie ozbrojených síl v určitých oblastiach.  

Toto s tým súvisí?

"Plány milujú ticho." Ukrajinské Ministerstvo obrany zverejnilo video s mlčiacim Budanovom. Ministerstvo, ktoré takmer nič nehovorí o ofenzíve jeho ozbrojených síl na juhu, ktorá trvá už týždeň, zverejnilo ďalšie video na tému „plány milujú ticho , informuje Strana.ua. V obraze sedí mlčiaci šéf ukrajinskej GUR (rozviedky)  Kirill Budanov. Na konci videa je nápis: "Pokračovanie. Plány milujú ticho."

Mlčiaci Budanov  - niečo sa chystá

Nová taktika 

Čo môže vysvetliť „taktiku mlčania“ o ofenzíve o ktorej hovorí celý svet? Ukrajinské velenie nechce vyhlásiť rozsiahlu ofenzívu, kým nedôjde k nejakým významným úspechom, aby nespôsobilo sklamanie v spoločnosti.  Už predtým zverejnili podobné video, na ktorom bol ukrajinský vojak. Na zábere si priložili ukazovák na pery, čím naznačil, že treba byť ticho. Tieto videá môžu pravdepodobne odkazovať na plány Kyjeva začať ofenzívu.  

Zelenskyj opäť pohrozil ofenzívou! Už sa začala
Zelenskyj o protiofenzíve: Všetci velitelia sú pozitívni, tak to odovzdajte Putinovi. Ukrajinský prezident povedal, že všetci jeho velitelia sú k protiofenzíve pozitívne naladení. Vie svoje Ako informuje Interfax-Ukrajina, Volodymyr Zelenskyj... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik