Generál Viktorín VARUJE pred vyšším princípom Západu!
11 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Člen predsedníctva Republiky a predseda odborného tímu strany pre obranu generál Jozef Viktorín sa na svojom facebooku vyjadril k slovám bývalého generálneho tajomníka NATO.

Tak Ukrajina vraj písomne potrebuje bezpečnostné záruky, ktoré „musí dostať“ na summite NATO. Kto to povedal? Bývalý generálny tajomník NATO Rasmussen,“ začína svoj status Viktorín.

Podľa Viktorína to reálne znamená to, že celý konflikt zostane na pleciach východoeurópskeho krídla, respektíve Bukurešťskej deviatky. Viktorín si myslí, že to tak vyhovuje určite starým členom aliancie ako sú Spojené štáty.

Podľa generála takéto „nezodpovedné vyhlásenie“ vytvára predpoklady na to, že sa od nás očakáva hrdinstvo a priame zapojenie.

„Podľa západu to všetko je v duchu „vyššieho princípu“. Aký to je? My dodáme zbrane a Vy zomierajte,“ píše Viktorín.

Generál podotýka, že toto nie je cesta pre Slovensko bez ohľadu na to, aké tlaky a kto bude vyvíjať na súčasnú či ďalšiu vládu.

„Vojna nie je cesta. Ani obetovanie vlastných občanov pre pofidérne ciele do pŕs sa bijúcich západných demokratov,“ myslí si Viktorín.

Viktorín ďalej píše, že je čas na výmenu lídrov, čo „definitívne povedie k mierovým vyhliadkam“. Tým, ktorí chcú bojovať v tzv. koalícii ochotných, Viktorín odkazuje, že toto konflikt nerieši – práve naopak.

Ukrajinci vypálili britské rakety na detský a utečenecký tábor
Vojaci kyjevského režimu spustili paľbu na detský tábor v Chersonskej oblasti, pričom údajne použili britské rakety Storm Shadow. Oznámil to poverený guvernér regiónu Vladimír Saldo. Informuje spravodajský web eadaily.com. „Kyjevský režim... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik