Zelenskyj opäť pohrozil ofenzívou! Už sa začala
11 | 06 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj o protiofenzíve: Všetci velitelia sú pozitívni, tak to odovzdajte Putinovi.

Ukrajinský prezident povedal, že všetci jeho velitelia sú k protiofenzíve pozitívne naladení.

Vie svoje 

Ako informuje Interfax-Ukrajina, Volodymyr Zelenskyj vyhlásil - "Každý deň som v kontakte s našimi veliteľmi rôznych smerov - Syrskij, Tarnavskij, Moskalev, Najev, Zalužnyj. Všetci sú teraz pozitívne naladení. Povedzte to Putinovi... Z môjho pohľadu na Ukrajine prebiehajú protiofenzívne obranné akcie. V akom štádiu, nepoviem podrobne. A myslím, že to pocítime."

Ukrajinci vypálili britské rakety na detský a utečenecký tábor
Vojaci kyjevského režimu spustili paľbu na detský tábor v Chersonskej oblasti, pričom údajne použili britské rakety Storm Shadow. Oznámil to poverený guvernér regiónu Vladimír Saldo. Informuje spravodajský web eadaily.com. „Kyjevský režim... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Neverte im, verte nám!

Zelenskyj tiež zdôraznil, že „nedôveruje telegramovým kanálom a Putinovi“. "Musíte dôverovať našej armáde". 9. júna totiž ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že ukrajinská protiofenzíva sa začala. Zároveň (Putin) tvrdí, že „na žiadnom úseku bojov ukrajinské jednotky nedosiahli svoje ciele“, povedal Zelenskyj.

Len rýchlo do NATO!

Ukrajinský prezident dúfa, že lídri Francúzska, Nemecka a Poľska sa počas nasledujúceho stretnutia v pondelok 12.6.2023 zamyslia nad tým, ako urýchliť vstup Ukrajiny do NATO. Predtým bude mať telefonický rozhovor s poľským prezidentom Andrzejom Dudom, v ktorom budú diskutovať o nadchádzajúcom stretnutí Dudu s lídrami Nemecka a Francúzska. "Dúfajme, že naši kolegovia rozmýšľajú, ako urýchliť vstup Ukrajiny do NATO. Alebo nie, uvidíme", dodal Zelenskyj.

Prezident myslel toto?
Celkové zoskupenie ukrajinských vojakov na Záporožskom smere je vyše 100 tisíc, povedal pre RIA Novosti Vladimir Rogov, predseda hnutia Záporožie „Sme spolu s Ruskom“. "Celkové zoskupenie Ukrajincov v smere na Záporožie, podľa našich údajov, presahuje 100 tisíc. V súčasnosti je do ofenzívy priamo zapojená pomerne malá skupina", povedal Rogov. Hlavné zálohy sa podľa neho nachádzajú ďaleko od frontovej línie a sú rozptýlené v časti Záporožskej a Dnepropetrovskej oblasti,  kontrolovanej ukrajinskými jednotkami.
Američania to potvrdzujú

Ukrajina „zadržiava“ veľké rezervy na protiofenzívu Za 36 hodín od začiatku ukrajinskej protiofenzívy nezaznamenalo politické ani vojenské vedenie krajiny žiadny významný pokrok, čo naznačuje, že súčasná fáza nepriateľských akcií bude pravdepodobne oveľa ťažšia, napísali The Washington Post  Nemenovaný vysoký predstaviteľ západných spravodajských služieb pre noviny povedal,  že v súčasnosti sa zdá, že Ukrajina brzdí svoju najvýznamnejšiu palebnú silu. Podľa neho "väčší úder ešte nepadol". Žiadne podrobnosti neuviedol.

Poslali ho "kade ľahšie"?
Zelenskyj šokovaný reakciou OSN a Červeného kríža na prelomenie hrádze vodnej elektrárne Kakhovka. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je šokovaný reakciou OSN a Červeného kríža na prelomenie hrádze vodnej elektrárne Kachovka. Povedal to v... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

 

.