(Zatiaľ) Nedokonaný kaviarenský štátny prevrat
10 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Nič, čo nám predviedla diktátorská slovenská moc za uplynulé tri roky, nebolo dokončené. Nielen Rázsochy. Nič. A taktiež nič, o čom mainstream tvrdil, že je to jediná povolená pravda, sa ako pravda nepotvrdilo. Skôr ako hoaxy. Hlupáci vždy dopadnú tak – nič nerobia a ak aj, neurobia to poriadne. A je jedno, či sú to mediálne hlásne trúby moci, alebo je to tá moc samotná.

Karikatúry intelektu na frontovom bojisku celé tri roky pálili po demokraci. A keby len tri roky. Sami verejne a s výsmešným rehotom tvrdia, že keby nebolo financií zo zahraničia, nikdy by „neodstránili Mečiara“. Prostitútky. Alebo korupčníci. Hrabú za prachy. Za prachy čkoľvek. Lebo bez nich im vlastné hlavy nestačia na to, aby sa uživili. Ani vlastné ruky. Ukážte mi jedného z týchto mimovládnych aktivistických hord, kto by sa živil nejakou prácou, okrem tej, kde perie zahraničné prachy a pretavuje ich neustále do nejakého pokusu o domáci prevrat. Zoberte im klávesnicu, mikrofóny a kamery, nenalejte im kávu a zavrite pred nimi prezidentskú kanceláriu a skapú na ulici od hladu. S roztrhanými gaťami.

Otroci novoveku

Hlúposť a lenivosť je im vlastná ako dverám pánty a tvorivá invencia cudzia práve tak, ako civilizovaná demokracia v európskych podmienkach. Nevoľníci strýčkov Samov. Otroci, ktorých každá finančná dotácia vyženie „na panské“ a tam si kopú svojimi ideologickými motyčkami tak dlho, kým mecenáši platia. Flákači vždy všetko odfláknu. Aj tie svoje mocenské ťaženia pod vlajkami tých záujmov, ktoré práve dosť prilievajú na účet. Ešte aj Kollár im musí vysvetľovať, akí sú sprostí (v priamom prenose), a to aj tým teenagerom, ktorí sa valia do parlamentu ako spasitelia vlasti ako voda z Kachovky a cestou ničia všetko, na čo narazia, alebo moderátorským sliepkam a kohútom, ktorí reportoár svojho kotkodákania a kikiríkania nedokážu nijako inovovať.

Tí stí, immerwehre furt tí istí, recyklovaní, faceliftovaní a stále sprostí

Už od čias Mečiara a to je už takmer tridsať rokov, sa pozerám na tie isté ksichty spravodajských relácií, ktoré mi večer čo večer z čítačky produkujú tridsať rokov to isté. Už tridsať rokov ma majú zabávať dnes už totálne nudní a silne odpudiví zabávači, ktorých relácie nijako nezabávajú. Už tridsať rokov sa tu motajú najrôznejší „gágaji, táraji a prďúsi“, slovami toho spomínaného Mečiara a tí, ktorí sa poflakujú v politike kratšie, ozlomkrky doháňajú svojich služobne starších kolegov. Nenávisť, diletanstvo, psychiatria, egoizmus a strašná tuposť sa na nás valí z toho, čo si vravelo donedávna koaličná moc a jej sluhovia. Či už z úradu vlády, alebo z parlamentu, alebo z prezidentského paláca.

My sme - s prepáčením - ...

Pozerám sa, ako je najvyššou ambíciou mainstreamu robiť politiku a na druhej strane, ako zas politici určujú, čo je informácia a čo dezinformácia. Taká Záborská by napríklad pravdepodobnejšie najradšej vyhlásila maternicu za hoax, ak nie aj konšpiráciu. Pre Čepčeka je porno peklom, kým pre mnohých z nás je peklom sám Čepček. Ale on má poslanecký mandát, my sme – prepytujem – hovná. S mandátom môžu vládnuť šialenci, psychopati, zlodeji, úchylní sektári a vychcaní mafiáni. Lebo „majú mandát“. Kde a od koho, pre celý živý svet, sa tieto mandáty berú? Kto môže dať volebný hlas takejo „sebranke“? Nájde sa v tejto republike dostatočný počet občanov, schopných zvážiť a vyvážiť (ne)príčetnosť kandidujúcich a ich kompetentnosť? Zastavíme ničivú tsunami kaviarenskej luzy, ktorá tu likviduje všetko, čo kedysi bolo normálne a civilizované, až po samotné základy už aj tak hlboko podkopanej demokracie? Musí nás byť viac ako polovica, čo podľa prieskumov je. A musíme sa správať inak, ako tí, čo nám diktujú, ako máme žiť, myslieť a dokonca, ako sa javí, čoskoro aj umierať.

P.S.

„Sloboda znamená zodpovednosť - preto sa jej väčšina ľudí bojí.“ —  George Bernard Shaw
Tak sa už do frasa, viac, ako tridsať rokov po prevrate, konečne zodpovedne postarajme o našu slobodu - nie tú ich.

Koho teda nevoliť
Nie, rozhodne nikomu z vás, vážení čitatelia, nechcem radiť. Voľby sú (teda, dúfajme, že budú) slobodné a demokratické. Začala sa volebná kampaň a mne sa žiada napísať, koho nebudem voliť ja. Ak budem miestami na hranici spisovnosti a... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme