Robert Kaliňák: Takto, ako to chce Čaputovej minister to fungovať nikdy nebude (VIDEO)
10 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Robert Kaliňák (Smer-SSD) hovorí, že nie je možné akceptovať, aby prezidentkina vláda bez dôvery robila zásadné zmeny v kľúčových otázkach, akou je aj migrácia.

Kaliňák tiež tvrdí, že prerozdeľovanie fungovať nebudú a korektnosť povedie len k ohrozeniu bezpečnosti. Vysvetľuje tiež, prečo návrh o povinnej relokácii v praxi nebude fungovať. Vláde tiež vyčíta, že Čaputovej ministra ani len nezaujímal názor parlamentu. V tejto súvislosti aj Matúš Šutaj Eštok pripomenul, že prezidentkina vláda nemá mandát na rozhodovanie o takýchto náročných témach.

Uvažuje v realite

„Hlúposti z Bruselu ohľadne prerozdeľovania migrantov nebudú nikdy fungovať a politicky korektné reči budú vždy viesť iba k problémom ohľadne našej vlastnej bezpečnosti. Buďme realisti a vnímajme logiku myslenia a ekonomický záujem nelegálneho migranta, ktorý už na začiatku svojej cesty má jasnú predstavu o tom, kam chce ísť. Preto aj súčasný návrh o povinnej relokácii je nesprávnym postupom a bude nefunkčný,“myslí si Robert Kaliňák, niekdajší minister vnútra, ktorý v tejto funkcii zažil vlnu migrácie v roku 2015.

V Bruseli sa rozhoduje o nových pravidlách prijímania migrantov
Na štvrtkovom stretnutí ministrov vnútra členských štátov EÚ v Bruseli sa rokuje o reforme spoločného európskeho azylového systému (CEAS). Kľúčové sú dve otázky, no potrebná zhoda je, zdá sa, v nedohľadne. Problémom sú dve otázky, ktoré sa týkajú... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Rozhoduje bez mandátu

„Šokujúce je, že slovenská vláda bez mandátu a dôvery sa neprišla ani len poradiť do národnej rady o tejto záležitosti a minister, ktorý neprešiel ani voľbami, presadzuje svoj subjektívny postoj a robí zásadné zmeny v zahraničnopolitických témach,“ upozorňuje Kaliňák.

Hlas a jeho súhlas

„Sme zásadne proti akýmkoľvek špekuláciám o povinných kvótach pri migrantov. Ministra Šimka vyzývame aby si uvedomil, že jeho úloha na Ministerstve vnútra SR je svietiť a kúriť, nie rozhodovať bez akéhokoľvek mandátu o tak závažných otázkach!,“ napísal ešte pred hlasovaním Šutaj Eštok.

Matúš Šutaj Eštok: Na progresívne experimenty vláda nemá mandát
Téma nelegálnej migrácie mimoriadne ožila aj v Bruseli, kde sa o prerozdeľovaní migrantov hlasovalo v uplynulých dňoch, ale aj na južnej hranici Slovenska, ktorá slúži takmer ako korzo práve pre ilegálnych migrantov. Nezaradený poslanec Matúš... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik