Politik Republiky: Budeme POVINNÍ prijať imigrantov, inak nás budú VYDIERAŤ drakonickými pokutami!
11 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Peter Pukan, krajský predseda Republiky v Nitre a predseda Odborného tímu strany pre štátnu správu a ochranu obyvateľstva, sa v statuse na Facebooku vyjadril k téme Nového migračného paktu, o ktorom sa nedávno hlasovalo na zasadnutí Rady EÚ.

Sýrčan pobodal deti

Pukan v úvode svojho príspevku konštatuje, že aj v dnešných dňoch si ľudia žijúci v prihraničných oblastiach na juhu Slovenska všímajú zvýšený pohyb nelegálnych migrantov. Pripomína, že sa tak deje každoročne a už si podľa neho akosi zvykáme na „letnú migrantskú sezónu“.

Podľa Pukana si vo svetle udalostí v Luxemburgu a na juhu Francúzska nemôžeme dovoliť prehliadať skutočnosti, ktorými nám chcú eurokomisári nanútiť nový „životný štandard“.

Pukan upozornil na to, že na juhu Francúzska útočil sýrsky imigrant, ktorý tam pobodal štyri trojročné deti. Politik sa zamýšľa nad tým, kde by asi skončil, pokiaľ by už fungovali povinné kvóty – možno v Maďarsku, v Poľsku či na Malte.

V EÚ sú už ľudia unavení solidaritou s ukrajinskými utečencami
Podľa Úradu vysokého komisára Organizácie Spojených národov pre utečencov (UNHCR) prišlo do Európy od 24. februára minulého roka do 23. mája tohto roku 8,255.288 ukrajinských utečencov, z toho viac ako päť miliónov ľudí sa zaregistrovalo v... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Nie nelegálnej migrácii!

Ďalej Pukan upriamuje pozornosť na to, že v Luxemburgu sa minister tzv. Čaputovej vlády na zasadnutí Rady EÚ zdržal hlasovania pri téme Nového migračného paktu. Podľa Pukana boli proti nakoniec len Maďarsko a Poľsko. Predstaviteľ Republiky vysvetľuje, že v migračnom pakte ide o povinnú relokáciu a štát, ktorý migrantov odmietne, dostane pokutu zhruba 20-tisíc eur za jedného.

Pukan si ďalej všíma, že štátmi, ktoré sa takisto zdržali hlasovania, boli Česko, Malta, Bulharsko a Litva. Hlasovalo sa kvalifikovanou väčšinou, teda na prijatie dokumentu bolo potrebných 14 štátov zastupujúcich 65 percent obyvateľov EÚ.

„Eurokomisári a progresívci označujú hlasovanie za „historický krok“ k riešeniu migračnej krízy. Budeme povinní prijať imigrantov v takom množstve, o akom rozhodnú eurokomisári. Ak to odmietneme, budú nás vydierať drakonickými pokutami,“ píše Pukan.

Pukan ďalej rekapituluje, že Poľsko vyhlásilo, že akúkoľvek pokutu odmietne, kým maďarský zástupca dodal, že štáty nebudú mať možnosť rozhodovať o tom, kto u nich žije.

„A tu sa dostávame k veci. Je extrémne dôležité koho si zvolíme v najbližších parlamentných, európskych i prezidentských voľbách. Republika má v tom jasno. Nie nelegálnej migrácii, jednoznačné ÁNO bezpečnosti našich občanov! Či v národnom parlamente, či v tom európskom,“ uzatvára Pukan.

Leyenová zošalela, navrhuje zruinovať ekonomiku Európskej únie
Strčila sa ešte hlbšie, ako bola doteraz. Navrhuje - vraj pre "dôležité bezpečnostné otázky" - obmedziť obchodné väzby Európskej únie na Čínu a kompenzovať to orientáciou na zaoceánsky priestor. Tak v skratke znie informácia webu politico.com. Z... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik