Karol Farkašovský: Je čas na použitie zdravého rozumu
10 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Novinár a politik Karol Farkašovský (SNS) sa potešil „svetlu na konci tunela“ – správe, že voľby budú. Tak, ako sa očakával, vyhlásil ich predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) na 30. september. Vzápätí však Farkašovský varuje – teraz sa začne prať bielizeň.

Po tom, ako predseda NR SR oficiálne vyhlásil termín predčasných parlamentných volieb sa začala volebná kampaň. Karol Farkašovský pripomína, čo nás v nej čaká. Ak však niekto od neho očakáva radu, koho voliť, bude sklamaný. Farkašovský ponúka akýsi manuál na to, ako sa vo voľbách rozhodovať.

Predseda NR SR vyhlásil termín volieb

Voľby do Národnej rady (NR) SR budú v sobotu 30. septembra. Termín v piatok vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Termín predčasných volieb už bol zverejnený aj v Zbierke zákonov SR. Politické strany, hnutia či koalície majú podľa zákona podať kandidačné listiny najneskôr 90 dní pred dňom konania sa volieb zapisovateľovi štátnej komisie. Zaplatiť musia volebnú kauciu 17.000 eur. Vráti sa tým stranám, ktoré dostanú vo voľbách aspoň dve percentá hlasov.

FOTO TASR - Jaroslav Novák | Na snímke predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina)

Začala sa oficiálna volebná kampaň

Oficiálna volebná kampaň sa začína dňom uverejnenia rozhodnutia o vyhlásení volieb v Zbierke zákonov SR. Politické subjekty môžu na kampaň minúť najviac tri milióny eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Do limitu nákladov sa okrem financií na kampaň započítavajú aj náklady vynaložené na propagáciu politickej strany v čase začínajúcom sa 180 dní predo dňom vyhlásenia volieb a tiež rozdiel medzi cenou daru alebo iného bezodplatného plnenia uvedenou v zmluve a cenou obvyklou.

Kollár vyhlásil termín volieb
Voľby do Národnej rady (NR) SR budú v sobotu 30. septembra. Termín v piatok vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Termín predčasných volieb už bol zverejnený aj v Zbierke zákonov SR. Informuje TA SR Politické strany, hnutia či... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

Voľby teda budú...

„Teraz sa len začnú splietať medové motúziky popod fúzy.  Teraz sa len začnú napínať politické svaly.  Teraz sa budú sľuby sypať z každej strany. Retušované hlavy sa budú blahosklonne  usmievať pri cestách. Voľby budú...dnes už vieme. Jemné dráždenie vyvoláva iba to, že nevieme ako dopadnú,“konštatuje publicista.

Koho však voliť?

„Odpoveď máme v rukách MY slovenskí občania. Konečne, prichádza náš čas. Občan sa stáva dôležitým. Ale...  Pamätajme, kto a ako sa občanov zastáva a doteraz zastával.  Pre koho bolo prednejšie všetko iné než záujem vlastného národa. Kto nerozumie tejto krajine, kto vždy hovorí o tejto krajine, o tomto štáte a nepovie Slovensko. Komu z politikov vyzváňa v mobile hymna cudzieho štátu. Kto tu tri roky všetkých terorizoval atómovkami, hašterením, vulgárnou politikou a poklonkovaním Bruselu,“ pripomína Farkašovský, ktorý nedáva priamy tip na konkrétne meno či stranu, ale hovorí o tom, čo by si volič mal všímať.

Je čas zobudiť sa

A tak si Farkašovský kladie niekoľko otázok, na ktoré by sme si mali v duchu, pre lepšiu orientáciu v lese bilbordov a vyretušovaných úsmevov politikov, odpovedať všetci, ktorí sa k voľbám chystáme.

„Kto nesie zodpovednosť za materiálnu i duchovnú devastáciu Slovenska. Kto sa tu vehementne snaží zbaviť zodpovednosti za uplynulé tri roky. Kto sa tu nezmyselne vyhráža stratou demokracie. Kto tu z demokracie robí  démo-no-kraciu.“

Koho teda nevoliť
Nie, rozhodne nikomu z vás, vážení čitatelia, nechcem radiť. Voľby sú (teda, dúfajme, že budú) slobodné a demokratické. Začala sa volebná kampaň a mne sa žiada napísať, koho nebudem voliť ja. Ak budem miestami na hranici spisovnosti a... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Čas na štart zdravého rozumu

„Voľby budú. Len sa táto správa musí dostať každému do hlavy aj do krvného obehu. U každého to musí naštartovať iný metabolizmus ako doteraz. Musí naštartovať zdravý rozum a zdravý úsudok. 30. september bude kľúčom k budúcnosti nášho trochu apatického, značne utrápeného, ale nádherného Slovenska. My k tým volebným urnám rozhodne pôjdeme. Tak či tak. A nikto nás tu nemusí urážať a kupovať rozprávkami o 500 eurách za účasť.  Náš zdravý rozum stojí za omnoho, omnoho viac,“ uzatvára dlhoročný novinár.

Zdroj Foto: FB | Karol Farkašovský, poslanec NR SR za SNS

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik