Informačná kampaň NATO je PRESUNUTÁ! Smer-SSD: Je to dôkaz, že obhajoba slovenských záujmov má vždy zmysel
10 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Strana Smer-SSD víta, že šéf NATO Jens Stoltenberg reagoval na list predsedu Roberta Fica a presunul informačnú kampaň NATO na obdobie po septembrových predčasných parlamentných voľbách.

Toto rozhodnutie je podľa strany dôkazom, že hájenie slovenských záujmov má vždy zmysel a záleží len od sily samotných politikov, do akej miery ich dokážeme obhájiť.

Stanovisko poskytol hovorca strany Ján Mažgút

Slovenský veľvyslanec pri NATO Peter Bátor potvrdil, že informačná kampaň sa skutočne presúva. Podľa jeho vyjadrení je dôvodom omeškaný tender na agentúru, ktorá má kampaň zabezpečiť. "Je jún a ešte nemáme vysúťažený subjekt. Každý, kto robil verejné obstarávanie vie, koľko to trvá," povedal Bátor.

Bátor si myslí, že aj pokiaľ by kampaň prebiehala ešte pred voľbami, nemala by šancu výraznejšie ovplyvniť postoje obyvateľov na Slovensku. Podľa veľvyslanca prebehli kampane aj v iných krajinách, netýka sa teda len Slovenska. Od roku 2017 ich NATO urobilo niekoľko desiatok. Bátor tiež podotkol, že v prípade vmiešavania sa do vnútorných záležitostí má krajina páky na zastavenie takéhoto konania.

Fico informačnú kampaň kritizoval, keďže ju podľa neho NATO cielilo práve na jeho voličov. Stoltenbergovi preto napísal otvorený list, v ktorom ho žiada o zrušenie verejnej súťaže, ktorú NATO vyhlásilo v súvislosti s kampaňou. Šéf NATO ubezpečil, že Severoatlantická aliancia nebude nikdy zasahovať do domácich politických záležitostí.

Fico RÁZNE pripomína dôležitý fakt! TOTO liberálom UNIKÁ
Robert Fico bol v rámci predvolebnej kampane postavený pred výzvu obhájiť zahranično-politickú orientáciu Slovenska. Fico na sociálnej sieti pripomína, že nepotrebujeme izoláciu, ale rešpekt a suverenitu na všetky svetové strany. Robert Fico sa... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik