DZURINDA, MIKLOŠKO, BUGÁR: Politológ hodnotí návrat politických dôchodcov na scénu
12 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Politológ Miroslav Řádek sa vyjadril ku kandidatúre dlhoročných vyslúžilých politikov, ktorí sa aktuálne pokúšajú o návrat k spravovaniu vecí verejných. O jeho vyjadreniach informovala Pluska.

Podľa Řádka sú to vzhľadom na svoje skúsenosti a hodnotové ukotvenie politici, ktorí majú vždy čo povedať. Otázne však podľa neho je, „či by to malo byť z tých pozícií, na ktorých chcú, ako napríklad pán Mikloško, kandidovať." 

Řádek si myslí, že je „smutné“, že naša politická scéna je odkázaná na to, že sa vracajú bardi spred tridsiatich rokov. Je podľa neho škoda, že slovenská politika nedokázala za posledných desať až pätnásť rokov vyprodukovať politikov, ktorí by dorástli do ich kontúr alebo by ich dokonca prevyšovali.

Politológ si nie je istý, či je to úplne chyba týchto skúsených politikov. „Veď pozrime sa, kto vychoval Mikuláša Dzurindu, alebo Bélu Bugára? Sú to ľudia, ktorí svoje politické skúsenosti získavali na vlastnú päsť a nikto ich nedržal za ruku," hovorí Řádek.

Řádek tiež konštatoval, že pokiaľ je človek 30 či 40 rokov súčasťou politiky, tak sa mu od nej ťažko odvyká. Za návratom dotyčných politikov môžu byť podľa neho aj nenaplnené ambície.

František Mikloško/TASR

"František Mikloško to bude možno skúšať trošku "Matovičovsky" zo 150. miesta na kandidátke, Mikuláš Dzurinda sa netúži zapojiť iba obyčajne, ale chce byť lídrom kandidátky. Béla Bugár hovorí, že iba chce pomáhať pri kampani, ale čo ak sa o dva týždne dozvieme, že ho predsa len ľudia na uliciach presvedčili, že má kandidovať, lebo nie sú iní a lepší," hodnotí politológ trojicu známych politikov a ich spôsob zapojenia sa do predvolebnej kampane.

Podľa Řádka má tento typ politikov šancu osloviť skôr voličov starších a patriacich k strednej generácii. Mladší ľudia a prvovoliči si podľa neho týchto politikov už veľmi nepamätajú a skôr sa budú orientovať na mladších kandidátov.

Koho teda nevoliť
Nie, rozhodne nikomu z vás, vážení čitatelia, nechcem radiť. Voľby sú (teda, dúfajme, že budú) slobodné a demokratické. Začala sa volebná kampaň a mne sa žiada napísať, koho nebudem voliť ja. Ak budem miestami na hranici spisovnosti a... Čítať ďalej
10 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik