Dobrá správa pre milovníkov vody: Galandia je otvorená (VIDEO)
10 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Pre tých, ktorí sa tešili na otvorenie Galandie, kúpaliska v Galante, je to rozhodne dobrá správa – otvorenie stihli o týždeň skôr, ako bolo v pláne.

Ešte pred otvorením si kúpalisko obhliadli poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí pred časom schválili nemalé investície do tohto projektu. Galandia totiž bola v dlhoch a potrebovala nové investície. Zatiaľ až do polovice leta pomôže investícia z mesta, potom už si Galandia bude musieť vykryť náklady z tržieb. Kúpalisko v minulosti čelilo kritike aj z radov samotných poslancov, preto aj tí vítajú zmenu na poste konateľa. Ten hovorí nie len o potrebe stálej návštevnosti, ale aj vylepšovania služieb, ktoré majú návštevníci za svoje vstupné k dispozícii.

Všeobecná spokojnosť

Primátor Galanty Peter Kolek hovorí o stretnutí, na ktorom podnikatelia, ktorí majú v areáli svoje prevádzky a poslanci mestského zastupiteľstva chceli doladiť aj najmenšie detaily k tomu, aby mohla byť prevádzka spustená.

„V prvom rade som rád, že sa nám podarí otvoriť do určeného termínu a nebudeme musieť platiť žiadnu pokutu,“je spokojný aj poslanec MsZ Peter Zelinka.

Levická nemocnica volá o pomoc darcov
Levická nemocnica aktuálne zápasí s nedostatkom krvi všetkých krvných skupín. Prosí preto darcov, aby prišli darovať krv. Na darovanie sa môžu objednať telefonicky každý pracovný deň, pričom odber sa realizuje vždy v utorok počas pracovných dní v... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Dobrá finančná kondícia

V minulosti sa Galandia dostala do dlhov, ktoré sa jej podarilo splatiť. Preto je dôležité, že do novej sezóny vstupuje v dobrej finančnej kondícii. Viceprimátor Peter Závodský hovorí, že z rozspočtu mesta sú pokryté aj prevádzkové náklady (mzdy a odvody, energie) na najbližšie obdobie, kedy ich kúpalisko ešte nebude schopné zvládnuť zo vstupného.

„Veríme v to, že inkaso tržieb z júna a júla bude stačiť na to, aby sa Galandia od augusta refinancovala sama,“povedal viceprimátor. Ak všetko pôjde podľa plánov prevádzkovateľa, Galandia od mesta viac financií do konca roka potrebovať nebude.

Potrebujú návštevnosť

Poslankyňa MsZ Marta Vajdová bola v minulosti jednou z tých, ktorí Galandiu za jej fungovanie kritizovali. V súčasnosti verí, že to, v čom videla problém, sa už opakovať nebude a kúpalisko pôjde „smerom k občanom“.

Galandia v nedávnej minulosti zmenila konateľa. Viacerí poslanci voči nemu prejavili dôveru a potvrdzuje to aj Zoltán Kővágó, podľa ktorého sa mu už podarilo urobiť kus roboty.

„Toto kúpalisko sme podporili nemalou čiastkou, dúfam, že to je posledná investícia v tomto roku. Som presvedčený, že to bude životaschopné kúpalisko a očakávam, že v dohľadnej dobe začne požičané peniaze aj vracať,“vyjadril sa.

Nie je to „oslík potras sa“

Jozef Hubner, nový konateľ kúpaliska vie, že k tomu, aby Galandiu naštartovali, potrebujú pravidelnú návštevnosť.

„To, na čom pracujeme, je kvalita služieb, určitý komfort, ktorý poskytujeme a to, aby sa ľudia cítili bezpečne,“uzatvára konateľ s tým, že nestačí len očakávať peniaze, dôležité je vylepšovať služby a komfort hostí, ktorých chce kúpalisko prilákať.

www.youtube.com/watch?v=rd1lsT3_34k&ab_channel=RTVKrea

V TRNAVE TO VRIE! Skupina občanov chce odvolať primátora
Nespokojní Trnavčania spustili petíciu za odvolanie primátora Petra Bročku a za predčasné voľby do mestského zastupiteľstva. Iniciovali ju ako prejav nespokojnosti s riadením samosprávy. Hlavnými dôvodmi sú zavádzaná parkovacia politika,... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik