Denisa Saková: Toto je NAJHORŠIE možné riešenie migračnej krízy! (VIDEO)
12 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Je odhlasované. Hoci rozhodnutie ministrov vnútra zo štvrtka (8. 6.) bude musieť ešte prejsť Európskym parlamentom, je jasné, že je to „hotová vec“. Tak to vnímajú aj Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) či Denisa Saková (Hlas-SSD), ktorí majú nemalé výhrady.

Tarabovi sa nepáči, že vlastne nemáme na výber – buď prijmeme každého, alebo sa necháme zničiť ekonomicky. „Cena“ za migranta zaujala aj primátora mesta, ktoré v súčasnosti zažíva ich prílev na svojich uliciach. Denisa Saková pripomína, prečo je takéto prerozdelenie ilegálnych migrantov to najhoršie možné.

Privysoká cena

„Európska únia rozhodla, že štáty, ktoré nepríjmu migrantov budú musieť za každého neprijatého migranta zaplatiť 20 000 eur. Takže je to vhodný model na to, že ak sa Nemecko opäť rozhodne pozvať Afriku do Európy, ako to urobila Merkelová, tak si Nemci môžu opäť povyberať lekárov a vzdelané pracovné sily. Tých problémových môžu natlačiť teraz do Strednej Európy,“konštatuje na sociálnej sieti Tomáš Taraba. Vysvetľuje, že ak sa teda rozhodne Slovensko neprijať napríklad 10-tisíc migrantov, budeme nútení zaplatiť 200 000 000 eur pokutu.

Tomáš Taraba, FB/Tomáš Taraba | Tomáš Taraba

„Logika, ak chcete byť samostatní, vykrvácate finančne. EÚ sa mení pred očami a treba obnoviť silu V4, aby sme sa vedeli brániť bruselskému diktátu,“ uzatvára Taraba.

Kto je George Soros, jeho potomkovia, predkovia, väzby
Kto je toľko nenávidený George Soros? Na Slovensku sú jeho väzby viac než jasné Vlastným menom Gyorgy Schwartz je židovský miliardár, maďarského pôvodu. Je verejnou tvárou židovsko-chazarského rodinného klanu multimiliardárov – rodiny... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Tibor Malý

Dobre nacenení

V súvislosti „pokuty“ za neprijatie prerozdelených migrantov na sociálnej sieti reagoval aj primátor mesta Kolárovo – jedného z miest na juhu Slovenska, ktoré v súčasnosti zažívajú zaťažkávaciu skúšku v podobe množstva nelegálnych migrantov.

„Jeden migrant stojí 22 tisíc eur. V Bruseli ich dobre nacenili,“konštatuje primátor Halász Béla, ktorý tiež starostlivo sledoval hlasovanie na túto tému, keďže vedie mesto, ktoré sa s problémom stretáva denne.

Tranzitná krajina

Denisa Saková sa prikláňa k názoru, že povinné prerozdeľovanie migrantov je najhoršie možné riešenie tejto situácie. Pripomína, že my sme len tranzitná krajina a tí, ktorí k nám prídu, väčšinou presne vedia, kam chcú ísť.

Denisa Saková Zdroj: TASR

„Väčšinou hľadajú krajiny, kde majú svoje komunity, kde majú blízkych rodinných príslušníkov a kde vedia, že je veľmi benefitný sociálny systém,“hovorí Saková, podľa ktorej sa Hlas-SD od začiatku prikláňa k riešeniu problémov v krajinách pôvodu, plnohodnotnej ochrane Schengenu a readmisná (návratová) politika do tranzitných krajín.

Matúš Šutaj Eštok: Na progresívne experimenty vláda nemá mandát
Téma nelegálnej migrácie mimoriadne ožila aj v Bruseli, kde sa o prerozdeľovaní migrantov hlasovalo v uplynulých dňoch, ale aj na južnej hranici Slovenska, ktorá slúži takmer ako korzo práve pre ilegálnych migrantov. Nezaradený poslanec Matúš... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik