Visolajský: Pacient v ohrození života (VIDEO+GALÉRIA)
10 | 06 | 2023 I Eka Balaskova

Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský sa v reakcii na potopu v Ružinovskej nemocnici vracia k argumentom, ktoré boli „na stole“ pri rokovaniach o výstavbe Rázsoch.

Visolajský už pred piatimi rokmi, keď sa hovorilo o Rázsochách ako o univerzitnej nemocnici argumentoval tým, čo prišlo pri búrke – nemocnicu Ružinov zatopilo. Táto nemocnica pritom bola zaradená medzi koncové nemocnice.

Ohrozený pacient

„V  roku 2018 pri debate o Univerzitnej nemocnici Rázsochy, bol jeden z mojich argumentov aby Bratislava a aj Slovensko konečne túto dôležitú nemocnicu malo, aj to, že Nemocnica Ružinov a jej Centrálny príjem je pod výškou hladiny Dunaja a pri každom väčšom daždi ho vytopí,“ pripomína Peter Visolajský po včerajšku, kedy nastala presne táto situácia. Vo svojom statuse pripomína tiež fakt, že Centrálny príjem Ružinov je v rámci Slovenska najvyťaženejší.

„Slovensko má žiaľ generálov, ktorí nedokážu ubrániť ani národnú nemocnicu. Môžu sa  obyvatelia Slovenska po takýchto skúsenostiach cítiť bezpečne?,“ pýta sa na záver Visolajský.

V bratislavskom Ružinove museli evakuovať bytový dom
V bratislavskom Ružinove na Hraničnej v noci unikal plyn. Evakuovať museli bytový dom. Na mieste zasahovali hasiči aj plynári. Na sociálnej sieti o tom informoval ružinovský starosta Martin Chren. "Únik sa podarilo lokalizovať a zastaviť. Dôvody... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Koncová nemocnica Ružinov

„Ružinovská Univerzitná nemocnica v Bratislave po lejaku. Podľa kompetentných, ako koncová nemocnica nepotrebuje investície,“ konštatujú Lekárske noviny a dokladajú video, na ktorom je chodba zrejme pred ambulanciami doslova pod vodou.

Kategorizácia nemocníc - ako to má vyzerať?

Univerzitná nemocnica Bratislava je jediná, ktorá bude v najvyššej, piatej kategórii a bude poskytovať najzložitejšie zákroky, akým je napríklad transplantácia srdca.

Nemocnice štvrtej kategórie budú dve: v Košiciach a v Banskej Bystrici.

V tretej kategórii budú nemocnice v Martine a zvyšných krajských mestách.

V druhej a prvej kategórii budú malé nemocnice najbližšie ľuďom.

Soták: Ak Lengvarský neprehodnotí rozhodnutie, nech sa vzdá funkcie!
Generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová a predseda Klubu 500 Vladimír Soták sa v minulosti niekoľkokrát postavil proti rozhodnutiam tejto vlády a za občanov regiónu. Na Horehroní je podnik, ktorý patrí medzi najväčších zamestnávateľov, preto... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Facebook / Peter Visolajský
Facebook / Peter Visolajský
Facebook / Mimi Šramová
Facebook / Mimi Šramová
Facebook / Mimi Šramová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik