Rusko vraj dostáva informácie zo Slovenska o pohybe západnej techniky na front
09 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"Zo Slovenska informujú Rusov o ďalšom slede so švédskymi bojovými vozidlami pechoty na Ukrajinu" - píše web eadaily.com, blízky ruskej agentúre RIA. Informáciu nemožno overiť, pripomína redakcia HD.

"Fotografiu, ktorá zobrazuje ďalší sled so švédskymi bojovými vozidlami pechoty na Ukrajinu, poslali zo Slovenska predplatitelia telegramu Rybár." Píše sa v správe citovaného média.

Švédi cez Bratislavu?

„V rámci švédskeho bojového vozidla pechoty Strf 90, alebo jednoducho CV90, v čase prejazdu Bratislavou včera popoludní, 6. júna. Celkovo je v slede 30 jednotiek CV90, ktoré sa pohybujú východným smerom - na Ukrajinu. Súdiac podľa vizuálnych obrysov dela, ide o 40 mm protilietadlové delo Bofors L70. Toto je nainštalované na švédskej verzii BMP, "

Pokračovanie správy eadaily.com

"Treba poznamenať, že je ťažké určiť konkrétnejšiu úpravu kvôli markíze, ktorá zakrýva auto.

Rybár už skôr informoval o pohybe 25 jednotiek švédskych bojových vozidiel pechoty cez Slovensko.

"Na fotografii je s najväčšou pravdepodobnosťou druhá várka - vo švédskom parlamente sľúbili previesť do ozbrojených síl Ukrajiny len asi 50 CV90."

Redakcia HD pripomína, že ide o správu iba z jedného zdroja!

Viktor Orbán je pobúrený! Brusel zneužíva svoju moc!
Premiér Maďarska, Viktor Orbán sa na sociálnej sieti vyjadril k migračným kvótam. Je pobúrený rozhodnutím Európskej únie! Viktor Orbán je pobúrený: Brusel zneužíva svoju moc, Maďarsko chce násilne zmeniť na prisťahovaleckú krajinu! Premi Premiér... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik