Obvinený Adam Puškár z kauzy vraždy D. Tupého zostáva stíhaný vo väzbe
09 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Obvinený Adam Puškár, ktorý je podozrivý z vraždy študenta Daniela Tupého, zostáva vo vyšetrovacej väzbe. Mestský súd Bratislava I v piatok zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR to potvrdil obhajca Adama P. Michal Ellinger.

Súd pri rozhodovaní neprijal ani záruky v podobe dôveryhodných osôb, záujmového združenia či zloženia kaucie. "Proti rozhodnutiu sme dali sťažnosť, pôjde to na rozhodnutie na Krajský súd v Bratislave," doplnil obhajca.

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavy, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu.
Obhajca obvineného už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam P. má pozastavený výkon advokácie.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Matúš Šutaj Eštok: Na progresívne experimenty vláda nemá mandát
Téma nelegálnej migrácie mimoriadne ožila aj v Bruseli, kde sa o prerozdeľovaní migrantov hlasovalo v uplynulých dňoch, ale aj na južnej hranici Slovenska, ktorá slúži takmer ako korzo práve pre ilegálnych migrantov. Nezaradený poslanec Matúš... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik